• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Idag 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Mora
MIK

Tegera Arena redo för rond två

28 mars 2018 11:30
DIREKTKVAL 2

Slaget om Siljan vänder ner till Leksand och Tegera Arena. Efter en intensiv och grinig förstakamp står vi redo för rond två, där Mora siktar på att åka hem till Jalas Arena med en utjämnad matchserie.


Senaste mötet

Slaget om Siljan var som väntat en stekhet historia redan från den första matchen. Något direkt skönspel bjöds det inte på - däremot fanns sannerligen grinigheten och känslorna där vilket också syntes tydligt i statistiken. Hela 58 (!) utvisningsminuter noterades totalt, men trots det kom inte ett enda av de sju målen i powerplay.

Det var Leksand som plockade hem det första mötet i daladerbyt - och det var också Leksand som öppnade målskyttet. Johan Porsberger tog vara på en retur från Christian Engstrand efter knappt fem minuters spel, vilket blev den första periodens enda mål trots att det var Mora som styrde och hade ett övertag.

Resterande akter blev desto mer målrika där det ständigt var gästerna som satt i förarsätet. Alex Friesen utökade till 2-0 tidigt innan David Kase reducerade siffrorna, och närmare än ett uddamålsunderläge kom inte de rödklädda. Leksands talang Filip Johansson satte återigen sitt lag i en tvåmålsledning och i den tredje drog gästerna ifrån ytterligare och segrade till slut med 5-2.

Nu står Tegera Arena redo för returen samtidigt som Mora vill studsa tillbaka och åka hem till Jalas Arena med en utjämnad matchserie.

Citat

– Det kommer att vara två bra lag där ute, och det gäller att vi är fullt fokuserade och jobbar tillsammans som ett lag, så som vi har gjort de två senaste matcherna. Den där torsdagsmatchen i Oskarshamn som vi förlorade, det var en riktigt dålig match. Men att vi reser oss efter den och spelar två såna matcher som vi har gjort nu, det tyder på riktigt stark lagmoral. Alla lag kan spela bra när det går bra, men det är när man klarar av att resa sig efter tyngre period, och komma tillbaka starkare, som man kan nå riktigt långt, resonerade Leksandstalangen Filip Johansson.

– Vi måste bli mer effektiva. Vi hade många powerplaylägen och kommer till många bra avslut, men vi måste skärpa till avsluten lite mer. Jag tycker att vi har spelövertag i framförallt förstaperioden. Den energin vill jag att vi tar med oss till nästa match. Det gäller att vi kommer upp i ansiktet och sätter prägel på matcherna, det är vi som kommer från SHL och är vana med det. Samtidigt är det bortamatch som väntar och då gäller det att vi har tålamod och inte jagar bort oss i onödan, var Moratränaren Mats Lusths ord i en intervju till Moras hemsida.

Noterbart Leksand

  • #1 Tex Williamsson räddade 34 av 36 skott och landande således på starka 94,44 i räddningsprocent.
  • #15 Johan Porsberger blev tvåmålsskytt senast.

Noterbart Mora

  • #19 John Persson återfanns i målprotokollet senast - för första gången sedan den 4:e januari. Persson hade också sex skott på mål.
  • Mora var överlägsna i teknings- och tacklingsstatistiken senast; 43-29 respektive 11-2.