Hemma
Leksand
LIF
Borta
Mora
MIK

Mora siktar på tredje raka mot Leksand

1 april 2018 10:00
Direktkval 4

Med två raka segrar har Mora vänt på matchserien mot Leksand och nu har man chansen att verkligen sätta press på de blåvita rivalerna. Men vi kan räkna med ett heltaggat Leksand som kommer ut till ett utsålt Tegera Arena i hopp om att kvittera matchserien.


Senaste mötet

Det var tätt, tufft och tight i den senaste matchen när Mora tog kommandot i matchserien mot Leksand. Hemmalaget var starkare och lyckades att få stopp på Leksands offensiva spel när man vann med 2-0. Det har gjort att Mora har vänt på matchserien och leder nu med 2-1 i matcher i den hårda kampen om att nå SHL.

Nu vänder matchserien till andra sidan Siljan igen, där Tegera Arena öppnar sina portar för den fjärde matchen. Vi kan räkna med bra drag i en utsåld salong där Leksand siktar på att utjämna matchserien och där Mora verkligen har chansen att koppla ett järngrepp om både Leksand och om en SHL-plats till nästa år.

Citat

– Det är otroligt viktigt med både powerplay och boxplay i hockey. Och framförallt i de här jäkla matcherna. Jag hoppas att vi får utdelning i nästa match, sa Martin Karlsson i Leksand till klubbens hemsida efter senaste matchen där Leksand blev nollat.

– Jätteskönt att hålla nollan och vi gör en bra match defensivt. Framåt kan vi skapa ännu mer än vad vi gör, men framförallt är jag glad över att se hur alla kämpar och strider för att vinna, sa Johan Rosén i Mora till klubbens hemsida efter senaste matchen.

Noterat - Leksand

  • Leksand har inte gjort mål i spel fem mot fem på de senaste två matcherna.
  • Vi kan räkna med utsålt i Tegera Arena denna afton.

Noterat - Mora

  • Två ovanliga målskyttar i Emil Aronsson och Alexander Hilmersson gjorde målen senast.
  • Förra matchen var Christian Engstrands första nolla sedan den 27 januari.