Hemma
Mora
MIK
Borta
Leksand
LIF

Mora kan säkra SHL-platsen på hemmaplan

3 april 2018 11:30
Direktkval 5

Tre segrar är i hamn för Mora i direktkvalet mot Leksand, men det krävs en fjärde för att en plats i SHL 2018/2019 ska vara klar. Leksand är pressade att vinna för att hålla matchserien vid liv.


Senaste mötet

Match fyra i Leksand blev en tät drabbning - igen. Disciplinerat försvarsspel och riktigt, riktigt vassa målvakter i Tex Williamsson i Leksand och Christian Engstrand i Mora.

Engstrand har spelat otroligt bra i direktkvalet och svarat för några svettiga parader som säkerligen gjort Leksandsspelarna lite frustrerade.

I senaste matchen bombarderade Leksand Engstrand med 39 skott, men burväktaren släppte bara ett förbi sig.

Citat

– De är starka och försvarar sig bra framför Engstrand. Vi får ett mål i slutet, men då är det för kort tid kvar. Men vi har en match kvar och vi tänker inte ge upp det här, sa Leksands tränare Leif Carlsson till C More efter match fyra.

– Det var svettigt, speciellt i första. Vi var lite ängsliga i egen zon och vågar inte riktigt hålla i pucken. Det är därför vi blir fast och de får så mycket lägen. Samtidigt visade vi offervilja, täcker skott och allt det där. Det är grymt. Kolla på Robin Johansson i slutet, han går ner på knä och tar pucken i bröstet, summerade Christian Engstrand efter samma match.

Noterbart - Mora

  • Christian Engstrand har i direktkvalet en räddningsprocent på 93,64. I de två senaste matcherna har han totalt räddat 63 av 64 skott.
  • Andrew Rowe har på fyra matcher noterats för två mål och två assist.

Noterbart - Leksand

  • Mattias Ritola har inte riktigt fått det att lossna i direktkvalet ännu. Den offensivt skickliga forwarden har noterats för ett mål och en assist.
  • Förra årets direktkvalserie mellan Mora och Leksand hade precis samma utgångsläge inför match fem, Moraledning med 3-1 i matcher. Då vann Leksand den femte matchen.