Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Timrå
TIK

Avgörande stundar - SHL-plats står på spel

6 april 2018 11:30
Direktkval 7

På fredagskvällen blir det klart. Den sjunde och direkt avgörande matchen står för dörren där segraren spelar i SHL nästkommande säsong. Försvarar Karlskrona sin plats eller ska Timrå göra comeback?


Senaste matchen

Det blev föga överraskande en nervkittlande fight när Karlskrona gästade Timrå uppe i NHK Arena under onsdagen. Gästerna, med slagläge att säkra ännu en säsong i högstaligan vid vinst, hade ledningen totalt tre gånger i matchen där framförallt Mattias Guter visade fin form med sina två fullträffar.

Inför den tredje perioden var det likaläge innan Marcus Paulsson, efter en delikat passning från Mattias Karlsson, åter satte Karlskrona i förarsätet - men det för tredje och sista gången. Marcus Hardegård bombade in kvitteringen till 3-3 och drygt kvarten in i den tredje bjöds det på stor dramatik. Bortalaget bröt sig loss och fick friläge varpå Didrik Strömberg kastade sig fram och styrde bort pucken i sista stund - och på efterföljande kontring skulle taket på NHK Arena lyfta. Jacob Olofsson avslutade en omställning med ett lågt skott bakom Johan "Honken" Holmqvist.

Målet, som fastställde slutresultatet, innebar att Timrå hämtade upp 3-1-underläget i matchserien som nu ska få sitt definitiva avgörande. NKT Arena Karlskrona är skådeplatsen för "game 7" där vinnaren spelar i SHL nästa säsong.

Citat

– Det svänger alldeles för mycket i matcherna, egentligen i alla sex matcher vi har spelat. Det är inte bra. Vi får inte riktigt bukt på deras kontringar och spelvändningar, där det oftast är deras backar som kommer i en andra- och tredjevåg som vi inte plockar upp. Vi gör så klart bra saker också. Stundtals har vi ett bra anfallsspel, får fast dem i deras zon och är starka på puck, slog Bobbo Pettersson fast och fortsatte.

– Det är jäkligt coolt att spela en sjunde och avgörande. Jag vill att vi ska komma ut i ett jäkla "go". Vi kan åka sönder dem om vi vill - vi är så pass bra tränade och så pass bra hockeyspelare. Det är bara släppa på axlarna och köra. Det finns inget att spara på.

– Det ska bli väldigt roligt och spännande. Vi har strävat efter det här hela året och har nu nått en del av det målet. Nu ska vi försöka ta tillfälligt i akt och vara som bäst när det gäller, sade Timråtränaren Fredrik Andersson till TimråIK-TV:

– Vi ska visa att vi har bra karaktär och kan vända matcher. Senast var vi väldigt snabba ur egen zon och skapade väldigt bra målchanser, det ska vi ta med oss. Det finns även saker vi ska förbättra i det defensiva spelet. Totalt sett är det starkt att kunna vinna en sådan här match.

Noterbart - Karlskrona

  • #10 Mattias Guter är med sina fyra mål direktkvalets målbäste spelare. Utöver fyra fullträffar har han också en målgivande passning.
  • Backen #53 Bobbo Pettersson har noterats för assist i två matcher i följd.

Noterbart - Timrå

  • #54 Jonathan Dahlén, #57 Anton Wedin och #55 Vilmos Galló är poängbäst i direktkvalet. Trion har snittat en poäng per match så här långt. Den sistnämnde har också bäst +/--statistik. Ungraren har varit inne på sex mål framåt och noll bakåt.
  • #30 Henrik Haukeland är den bäste målvakten i denna direktkvalsserie. Norrmannen har släppt in 2,02 mål på match och har en räddningsprocent på 92,05.