TIK

Linköping fick nykomlingen på fall i premiären

15 september 2018 18:57
#LHCTIK

Det blev en fartfylld inledning på säsongen i Saab Arena. Med nykomlingen Timrå på besök var det ett hemmalag uppbackade av sina fans samt ett SHL-hungrigt bortalag som gjorde upp om de tre poängen.

Matchen inleddes i ett högt tempo med två lag som var sugna på SHL-spel igen. Nykomlingen Timrå öppnade perioden starkt och redan efter knappa sju minuter kom det första Timråmålet i SHL på över fem år. Målet tillkom efter ett bra jobb av den förre Linköpingsspelaren Vilmos Gallo som snodde åt sig pucken, Sebastian Collberg tog över – fintade ner Gustavsson och lade snyggt in pucken i den tomma buren.

Efter halva perioden spelad kvitterade Linköping till 1-1 genom nyförvärvet Adam Brodecki. Brodeckis första mål i Linköpingströjan var ett faktum och härifrån kunde hemmalaget komma in och ta över matchen från gästerna. Bara ett par minuter efter 1-1-målet var det dags för det första av Nick Sörensens två mål för dagen. Snyggt framspelad av ytterligare ett nyförvärv, Filip Karlsson, kunde Sörensen enkelt lyfta upp pucken i nättaket.

– Lite upp och ner, tycker att vi är lite för stressade i egen zon här idag. Vi behöver lugna ner det lite och hitta positionerna istället. Jag tycker vi går bort oss på båda deras mål, sade Timrås målskytt Sebastian Collberg till Cmore efter den första perioden.

Den andra perioden inleddes precis som den första i ett högt tempo där hemmalaget pressade ner Timrå i egen zon. Det dröjde dock till periodminut sju innan en chans resulterade i nätrassel. Denna gång var det en debutmålskytt i SHL som fick presentera sig i form av Johan Södergran. Efter ett fint förarbete av en av matchens dominanter, Adam Brodecki, kunde Södergran stilfullt trycka in pucken i det bortre krysset.

Efter Linköpings 3-1-mål försökte Timrå febrilt komma ikapp målmässigt och det var mycket nära ett antal gånger. Närmast kom Jeremy Boyce-Rotevall som faktiskt lyckades styra in en puck i nät. Målet godkändes dock inte på grund av att pucken spelades in i mål när klubban var över ribban. Hög klubba alltså och 3-1 stod sig perioden ut.

Linköping höll ifrån och avgjorde matchen i tom kasse

Den tredje perioden inleddes med ett böljande spel där båda lagen skapade farliga chanser. Bra målvaktsspel från Svedberg och Gustavsson höll siffrorna kvar till 3-1. Vilmos Gallo som var tillbaka i Saab Arena var en av de tongivande Timråspelarna tillsammans med Sebastian Collberg. Gallo retade upp en del av sina gamla lagkamrater i Linköping och skapade en del momentum för Timrå.

Hemmalaget drog inte ner på tempot och backade hem, utan det böljande spelet fortsatte genomgående i perioden. Timrå gjorde ett försök genom att ta timeout och plocka ut Svedberg med dryga 2 minuter kvar av matchen. Detta gav inte frukt och istället för reducering i 6 mot 5-spel lyckades Sörensen sätta 4-1 i den tomma målburen. Målet tillkom ännu en gång från en utmärkt passning från Brodecki som därmed gjorde sin tredje poäng i matchen.

– Det finns en hel del som var bra som vi kan ta med oss ifrån den här matchen. Jag tycker att tempomässigt så är de starkare än oss. Vi startar bra, andra perioden är inte bra från vår sida men en helt okej sista som det finns en del vi kan ta med oss ifrån, sade Timrås tränare, Fredrik Andersson till Cmore efter matchen.