MIK

Hedman sänkte Mora i premiären

15 september 2018 18:33
#MIKORE

Matchen var jämn och svängde, men då klev Anton Hedman fram och visade vägen när Örebro besegrade Mora på bortais i SHL-premiären.

Det var en fartfylld matchinledning och Moras Emil Bejmo hade den bästa chansen, när han nästan styrde in pucken i mål efter en kontring. Dock var det gästerna Örebro som tog ledningen genom Jere Sallinen, som rakade in matchens första mål efter ett blixtsnabbt anfall. Därefter tog gästerna kommandot, dock utan att skapa de vassa chanserna. Mora ryckte upp sig i slutet av första perioden, men 0-1 var resultatet efter 20 minuter.

– Vi måste komma upp med skridskoåkningen, vi står alldeles för mycket på hälarna, sa Moras Emil Bejmo till CMore.

"Vi måste bli bättre på allting"

I början av mellanakten fick Örebro ett powerplay och Linus Arnesson drog ett direktskott ifrån sin backplats och 0-2 till Örebro. Mathias Bromé gav Mora hopp genom att prickskjuta in 1-2 reduceringen. Dock blev glädjen kortvarig. 11 sekunder senare tog Aaron Palushaj pucken in i offensiv zon och Tom Wandell petade in 1-3 på retur. Tvillingarna Spinks skapade lite farligheter efter målet, men överlag gick tempot ned efter 1-3-målet.

– En rejäl uppryckning behövs, vi måste bli bättre på allting, sa Moramålskytten Mathias Bromé till CMore.

Det svängde fram och tillbaka i tredje perioden och Moras Matej Galbavy hade den bästa chansen då han var nära att reducera på kontring. 15:49 in i period 3 styrde Mathias Bromé in ett tillsynes ofarligt skott som avlossades ifrån sarghörnet. 2-3 och återigen liv i matchen. Mora tog ut målvakten, men då gjorde matchens gigant Anton Hedman 2-4 i tom kasse. Utöver målet gjorde Hedman även två assist.

– Vi gör en bra match, vi åker mycket skridskor, sa Örebrotränaren Niklas Sundblad till CMore.