Färjestad vann i premiären - igen

15 september 2018 21:03
#FBK-HV71

Färjestad har inte förlorat en premiär under ordinarie tid sedan 2001, och idag blev det tre poäng efter seger mot HV71.

Färjestad inledde bäst och var det spelförande laget under matchens första minuter. Felix Sandström var ordentligt uppvärmd, men HV71 kom in i matchen genom ett bra powerplay drygt halvägs in i perioden. I spel numerärt överläge radade Jönköpingslaget upp målchanser, men Markus Svensson och hans lagkamrater stod emot pressen och första perioden förblev mållös.

Ryno spräckte målnollan

Färjestad tog över matchbilden i den andra perioden. Efter ett resultatlöst powerplay satte hemmalaget ordentlig press på HV71 som under långa perioder fick inrikta sig på att spela försvarsspel. Hemmalaget tog tillslut ledningen efter en blixtsnabb spelvändning. Alexander Johansson var observant och spelade fram Johan Ryno, som i öppet mål kunde spräcka Felix Sandströms målnolla.

– Jag hann inte tänka, det var den bästa passen jag fått så det var bara att trycka dit den, sa Johan Ryno efter den andra perioden.

Färjestad kontrollerade

Färjestad kontrollerade matchutvecklingen och stängde effektivt anfallsförsöken från HV71 i början av den tredje perioden. När hemmalaget sedan fick chansen i numerärt överläge kunde Mikael Wikstrand pricka in 2-0 i nättaket från sin backposition. Men matchen skulle ändå bli spännande på slutet. Mattias Tedenby reducerade från nära håll med lagets blott andra skott på mål i den tredje perioden. Kort efteråt hade även Christoffer Persson ett skott i målramen, men istället kunde Jesper Olofsson avgöra när han satte 3-1 i tom bur.

– Jag tycker vi gör en väldigt stabil insats idag. Jag tycker vi för spelet matchen igenom, vi är aktiva över hela banan så jag tycker vi gör en jättebra match, summerade Färjestads målvakt Marcus Svensson efteråt.