Ny storseger för Skellefteå mot Rögle

15 september 2018 21:15
#SKERBK

Inför ett kokande Skellefteå Kraft Arena kunde Skellefteå ta sin femte raka inbördes vinst när man besegrade Rögle med 5-1. Det var ett revanschsuget Rögle som dock förlorade i specialteams efter att Skellefteå dominerat.

Det var ett mäktigt tryck i Skellefteå Kraft Arena när hemmalaget Skellefteå tog emot ett gästande Rögle som efter fyra raka förluster i inbördes möten var sugna på revansch.

Med ett snabbt tempo direkt från start såg Rögle ut att vara först att ta tag i taktpinnen. Men från ingenstans kunde Skellefteås Filip Berglund prickskjuta in 1-0 till hemmalaget efter att Joakim Lindström passat diagonalt över isen i anfallszonen.

Matchen var ganska svänging i den första perioden men det var Rögle som dominerade skotten. Men med lagets andra skott i matchen kunde Joakim Lindström med ett kanonskott från blålinjen överlista en täckt Pogge och sätta 2-0 på tavlan i powerplay.

— Det är en tajt match där ute, det är premiär, det är nerver men de har varit hetare, de har fått chanser och därför leder de med 2-0.

"Vi kommer ta med oss positiva saker"

I den andra spelperioden kunde bortalaget snabbt fortsatta skapa chanser och fick till sist utdelning genom nyförvärvet Christopher Bengtsson. Via ett direktskott placerade han in pucken lågt i Lindvalls vänstra hörn och reducerade till 2-1.

Efter en tempoökning från båda lagen med många chanser var det Robin Alvarez som var närmast att utöka ledningen. Alvarez fick öppet mål på en retur men Justin Pogge kunde på hundradelen göra en superräddning och hålla Rögle kvar i matchen. Rögle drog sen på sig en utvisning och Skellefteå fortsatte dominera sitt powerplay - och Mattis Olimb från blålinjen utökade ledningen till 3-1.

I den tredje och sista perioden blev den en temposänkning och lagen spelade ut varandra i början av perioden. Det var inte förrän Oscar Möller genom en felpass av Justin Pogge kunde med ett välplacerat avslut hänga dit 4-1 som spelet blev lite tajtare. Rögle jagade reducering och i samband med en timeout plockade man ut målvakten i powerplay för att spela 6 mot 4. Skellefteås Robin Alvarez fick dock tag i pucken och kunde med ett skott över hela planen göra det avgörande målet och fastställa 5-1 till publikens jubel. Den femte raka förlusten för Rögle mot Skellefteå.

— De gör mål på deras specialteams och vi fick inget att fungera för oss. Vi kommer ta med oss positiva saker från dagens prestation men jag tycker inte alls att vi dominerade något, sammanfattar Rögletränare Cam Abott för C More.