Djuse sköt två poäng till Skellefteå

20 september 2018 22:10
#FBKSKE

Båda lagen bjöd publiken på en bra match. Och det krävdes förlängning för att den skulle avgöras. Där klev Emil Djuse fram och avgjorde.

Matchen rivstartades i högsta tempo och Färjestad fick bästa starten genom ett långt anfall och Daniel Viksten kunde enkelt peta in 1-0 till hemmalaget. Sedan tog Färjestad över och fick två powerplay, dock utan resultat. Periodens bästa läge fick Skellefteås Edwin Hedberg i boxplay, men Markus Svensson stod då för en fin benparad.

– Vi snackade innan matchen om att försöka få långa anfall, Ottosson gav mig en fin passning. Det var skönt att se pucken slinka in, sa Daniel Viksten till C More.

Även andra perioden var fartfylld. Emil Djuse stod för en fin dragning på offensiv blå, men Färjestads sista utpost Markus Svensson bjöd på en lika fin plockhandsräddning. Men kvitteringen kom ändå. Skellefteå skapade flera vassa chanser i ett långt anfall och åtta minuter in i mellanakten vispade Joakim Lindström in 1-1. Sedan bjöd Färjestadsspelarna Johan Ryno och Linus Johansson på varsin genomåkning, dock resulterade de inte i mål. 1-1 var resultatet efter 40 minuter.

Två frilägen för Möller men offensive backen avgjorde

Skellefteå var det spelförande laget i tredje perioden. Gästernas Patrik Norén sköt ett lurigt skott som Markus Svensson omedvetet styrde undan med axeln. Oscar Möller hade två frilägen i perioden. Första gången hann backarna i Färjestad ifatt honom. Andra fick Möller med tre sekunder kvar av den tredje perioden. Men han sköt då på Svenssons benskydd. 1-1 efter 60 minuter och förlängning var ett faktum.

Väl där smög Emil Djuse upp ifrån backplats och gjorde 1-2 efter 29 sekunder.

– Det var tråckligt, vi behöver spela enklare och rakare, sa Färjestads huvudtränare, Johan Pennerborn till C More efter matchen.