Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Skellefteå
SKE

Ny seger i sikte för både Färjestad och Skellefteå

20 september 2018 11:30
#FBKSKE

Med två övertygande segrar i premiären för både Färjestad och Skellefteå så drabbar nu dessa båda topptippade lag samman. Båda lagen har siktet inställt på seger, och frågan är vilket av lagen som lyckas och därmed får en succéstart på årets säsong?


Noterbart Färjestad

– Nya målvakten Markus Svensson bjöd på en högklassig insats i premiären mot HV71 och gjorde flera högklassiga räddningar. Nu ställs han mot laget han fick sitt stora genombrott i - Skellefteå AIK.

– Ifjol möttes Färjestad och Skellefteå tio gånger. Skellefteå segrade i sju av dessa möten.

– Det var två trotjänare som visade vägen för Färjestad senast mot HV71. Johan Ryno öppnade målskyttet och backen Mikael Wikstrand stod för det matchavgörande målet.

Noterbart Skellefteå

– Skellefteå fick en kalasstart på SHL när Rögle besgerades med 5-1. Skellefteå fick också direkt igång produktionen på tilltänkta spetsspelare som Joakim Lindström och Mathis Olimb.

– Skellefteå och Färjestad brukar bjuda på sprakande matcher där det ofta också är målrikt. Förra året blev det hela 29 mål på de fyra seriematcherna mellan lagen.

– En intressant match i matchen är forwarden Jesper Olofsson i Färjestad som nu möter sitt forna lag. Ifjol stod Olofsson för elva mål i Skellefteå och var med det fyra i den interna skytteligan.

Kom ihåg:

  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKSKE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.