Örebro fortsatt obesegrade efter straffvinst

20 september 2018 22:48
#LHFÖRE

Luleå åkte på säsongens första förlust i en tillknäppt drabbning mot Örebro. Efter att ha kommit tillbaka målmässigt två gånger om kunde Örebro rycka åt sig extrapoängen efter straffar.

Hemmalaget Luleå inledde starkt och skapade redan efter 14 sekunder en bra chans när Austin Farley styrde pucken precis utanför. De efterföljande fem minuterna fortsatte hemmalaget att ösa på och parkerade stundtals i anfallszon. Från ingenstans skapade dock gästande Örebro den hetaste möjligheten när bröderna Spink tog sig fram, Tyson serverade brorsan Tylor – men avslutet var inte tillräckligt bra. Efter denna missade möjlighet kom bortalaget ändå in spelmässigt i matchen. Inget av lagen lyckades förvalta någon chans och första perioden förblev mållös.

Den andra perioden inleddes med ett avvaktande spel från båda lagen och målchanserna lös med sin frånvaro. Istället var det en period där utvisningar ådrogs, främst från Örebros sida som drog på sig tre tvåminutare. Två mål gjordes också, efter nästan halva perioden spelad tog hemmalaget ledningen genom Emil Larsson. Helt fri med Stéen gjorde han inga misstag utan fintade ner motståndarmålvakten och lade snyggt in pucken. Kvitteringen kom genom Aaron Palushaj som gjorde sitt första mål i Örebrotröjan. Påpassligt framför mål kunde han trycka in pucken med backhand.

– Vi måste få ner pucken djupt och hålla oss ifrån utvisningsbåset, de har fått sin beskärda del av powerplay-spel. Klarar vi av det så har vi en stor möjlighet att vinna, sade Örebros Aaron Palushaj till Cmore efter den andra perioden.

Besöken på botbänken fortsatte

I den tredje perioden tog hemmalaget ledningen i powerplay genom Jack Connolly. Palushajs önskan om att undvika numerärt underläge gick alltså inte i uppfyllelse och det förvaltade Luleå.

Matchbilden var böljande och båda lagen kom till en del chanser men Örebro var vassa och jagade febrilt en kvittering. Efter halva perioden spelad kunde även den poängstarke backen i Örebro, Kristian Näkyvä, kvittera. Ett snyggt, tyst handledsskott från blålinjen och det var 2-2.

Resultatet stod sig perioden ut och även en förlängning utan mål resulterade i att matchen avgjordes på straffar. I straffläggningen fick nyförvärvet från HockeyAllsvenskan – Marcus Björk avgöra. En delikat straff där Björk kom in med hög fart, bromsade upp och fintade ner Lassinantti samt avslutade med en backhand i nättaket.

Örebro är nu efter två matcher spelade obesegrade medan Luleå åkte på säsongens första poängtapp. Enbart två matcher är spelade och det återstår att se hur länge Örebro håller i den här sviten.