Hemma
Mora
MIK
Borta
Malmö
MIF

Bailey frälste Mora efter en intensiv match

20 september 2018 22:46
#MIKMIF

Mora var revanschsugna efter premiärförlusten mot Örebro och gick ut hårt mot Malmö som spelade sin första match för säsongen.


Mora startade matchen i ett rasande tempo och hade flera chanser, men inte några direkt farliga förutom när Andrew Rowe kom med fart och skickade iväg pucken mot högra stolpen. Dock så lyckades Cristopher Nihlstorp rädda med armen. Nihlstorp fortsatte att rädda Malmö när bortalaget inte hade så mycket att säga till om trots att de bland annat fick ett powerplay.

– Det är ingen jättebra period, tycker jag, från vår sida. Vi har svårt att få fast dem i egen zon och de får lite för långa anfall på oss helt enkelt, berättade Niklas Arell till C More.

"Det är nervöst från vår sida"

I den andra perioden fick Malmö chansen direkt i och med ett powerplay från den första perioden. Det tog endast 27 sekunder innan Emil Sylvegård kunde sätta dit ledningsmålet efter ett svepande anfall där han till slut stod helt fri med Engstrand.

Malmö tog över taktpinnen mer och mer men Mora försvarade bra och gjorde en sista forcering innan periodpausen. Kvitteringen kom så med 40 sekunder kvar av perioden efter en 2 mot 1 situation där pucken till slut dök upp vid Andrew Rowes klubblad och målet var ett faktum.

– Det är nervöst från vår sida. Vi sprätter puckar lite för mycket istället för att hålla i den och hjälpa varandra, lite ängsligt tycker jag, konstaterade Emil Sylvegård

Kvitteringsmålet från den andra perioden gav Mora mer energi som i den första perioden men den här gången med betydligt vassare chanser. Men även denna gång stod Nihlstorp ivägen för Mora och deras jakt på ett ledningsmål. Åt andra hållet så hade Malmö färre chanser men en del vassa som när Fredrik Storm bröt igenom men då stod Engstrand ivägen och tänkte inte släppa in några fler mål.

Matchen gick vidare till förlängning vilket skapade fler ytor i och med 3 mot 3 spelet, men de stora chanserna uteblev. Men till slut kunde Matt Bailey skrinna mot mål och avgöra genom att skjuta pucken strax över Nihlstorps plockhandske och in i mål.

– En stor vinst för oss, tykcte vi hade en riktigt bra första period där vi forcheckade hårt och spelade enligt vår plan. Vi höll oss till den och höll ut under den andra perioden där vi inte var lika bra men vi kom tillbaka i den tredje och spelade mer som vår hockeystil igen, det var en stor vinst för oss, avslutade Matt Bailey efter matchen.

Här hittar du highlights från matchen.