Frölunda vände och vann i het match

20 september 2018 22:59
#BIFFHC

Det var drama i Brynäs hemmapremiär. Inför en stor publik bjöd de båda lagen på en riktig show. Hemmalaget inledde starkast och såg ut att ha segern som säkrad, men gästerna överraskade och tog sig tillbaka in i matchen och kunde på övertid dra det längsta strået.

I Brynäs hemmapremiär var det just hemmalaget som var snabbast på taktpinnen och öppnade upp direkt med ett friläge efter bara några sekunders spel men som Johan Mattsson enkelt kunde rädda. Friläget öppnade upp för ytterligare en målchans när Joel Kellman styrde pucken precis utanför burgaveln.

Hemmalaget fortsatte sin hårda press och satte Mattsson på prov flera gånger innan det tillslut släppte. Genom en styrning framför mål av Robert Kousal kunde man ta ledningen med 1-0 efter att man godkänt målet efter en videogranskning.

Frölunda såg inte ut att alls kunna hänga med i Brynäs höga tempo som fortsatte forcera mot Frölundakassen. Med 7-0 i skott och en hård press avlossade Simon Bertilsson ett skott som studsade på Joel Kellman, och trillade in bakom Mattsson, som var chanslös. Roger Rönnberg tog time out vilket jämnade ut matchbilden och Joel Lundqvist kunde styra in reduceringspucken i högra krysset efter ett lågt skott av Chay Genoway. Gästerna fortsatte sen att trycka tillbaka Brynäs och lyckades snabbt kvittera till 2-2 genom Simon Hjalmarsson som tryckte pucken över linjen bakom Rautio.

"Jag är inte nöjd med det"

Den andra perioden inleddes med något lägre tempo och dominansen från Brynäs sida var inte lika intensiv som i den första perioden. Efter halva perioden spelad noterades bara fem skott totalt på mål. Matchbilden utvecklades dock och bjöd på en rad farliga målchanser, bland annat en stolträff av Ludvig Nilsson. Känslorna mellan lagen ökade också successivt och det märktes att inget av lagen ville förlora.

– Nej vi kan bättre, jag tycker att vi måste etablera spelet lite bättre. Bli noggrannare med passningar och mottagningar, vi kan bli bättre. Jag är inte nöjd med det, berättar Brynäs Nicklas Danielsson för C More.

I ett likaläge inför den tredje perioden kunde hemvändaren Patric Carlsson på egen hand prickskjuta upp pucken i högra krysset och fullborda Frölundas vändning. Efter målet blev matchen mer och mer intensiv och efter ett par riktigt heta chanser utlöstes ett fullskaligt slagsmål på isen.

Med två minuter kvar av matchen tog Brynäs ut målvakten för spel med en man mer, och det gav utdelning. Klockan stod på 18:43 när Joel Kellman smällde in kvitteringspucken bakom Mattsson.

28 sekunder in i förlängningen kunde Ryan Lasch enkelt skjuta in vinstpucken efter en diagonalpass av Chay Genoway och såg till att extrapoängen gick till Frölunda efter en dramatisk avslutning i Brynäs hemmapremiär.