Hemma
Timrå
TIK
Borta
Växjö
VLH

Nykomlingarna fick regerande mästarna på fall

20 september 2018 21:31
#TIKVLH

Det såg länge ut som nykomlingen Timrå skulle nolla de regerande mästarna från Småland. Hemmalaget tog ledningen men Växjö saknade inte chanser, tack vare en storspelande Niklas Svedberg kunde nykomlingen ta sin första trepoängare i SHL 2018/2019.


Det var till en början ett böljande spel där inget utav lagen lyckades etablera någon vidare press. Bäst lägen hade hemmalaget och i en snabb spelvändning lyckades Timrå ta ledningen när Emil Berglund lämnades fri med Viktor Fasth. Gästerna hade lägen att kvittera, men pucken ville inte in. Först dansade pucken på mållinjen och tog i stolpen och ut och lite senare hade Pontus Netterberg ett hårt skott i ribbkrysset och ut.

– Första femton är bra men sen blir det lite sämre, vi blir svagare i mitten. Det måste vi rätta till. Vi vågar sätta press på deras backar och forwards. Vi är inte här bara för att vara här, utan vi är här för att tävla, sa Timrås Emil Berglund till C More.

I inledningen av mittenakten var det gästerna som satte hög press och efter sex spelade minuter hade smålänningarna åtta skott på mål, hemmalaget noll. Timrå kom in mer och mer i matchen efter deras powerplay samtidigt som Växjö fortsatte att trycka på. Niklas Svedberg stod för ett par fenomenala räddningar och höll hemmalaget kvar i matchen. Slutet av den andra perioden bjöd på betydligt mer känslor och utvisningar än den första.

"Svettigt i hanskarna i slutet"

Det såg länge ut som nykomlingarna skulle nolla de regerande mästarna, som fortsatte att testa Svedberg även i den sista perioden. Men med elva sekunder kvar tvingades målvakten att kapitulera, trots att lagkamraterna spelade uppoffrande och hjälpte till så gott de kunde.

– Jag tycker det är riktigt bra rakt igenom, de har lite perioder men det har vi också. Det var kul att se! Jag gör några bra räddningar sen är det klart att jag slarvar med, det var lite svettigt i handskarna i slutet, konstaterade Niklas Svedberg till C More efter matchen.