HV71 tog säsongens första poäng

22 september 2018 18:32
#HV71LHF

HV71 tog tre poäng efter att ha besegrat Luleå i säsongens första hemmamatch. Mattias Tedenby hade stor del i segern efter att ha varit involverad i tre av lagets mål.

HV71 ville verkligen visa upp en annan sida av sig själva jämfört med de två inledande matcherna den här säsongen. Hemmalaget satte full fart från början och det skulle bara dröja drygt fyra minuter innan Mattias Tedenby hade gjort säsongens första mål i Kinnarps Arena. Framspelad av Joakim Andersson satte han pucken högt bakom SHL-debutanten Niklas Rubin i Luleåkassen. Bara minuter senare var det dags igen, Didrik Strömberg lyfte in pucken från sin backposition och en skymd Rubin lyckades inte rädda det skottet. Strömbergs första SHL-mål.

Luleå var mycket pressat och tränare Thomas Berglund tog timeout i samband med 2-0-målet. Men hemmadominansen fortsatte och det fanns bud på ytterligare mål, men Niklas Rubin och Luleå stod emot. Istället lyckades Petter Emanuelsson reducera för Luleå i slutskedet av perioden. Emanuelsson bröt påpassligt ett misslyckat uppspel från HV71 och överlistade Felix Sandström i det efterföljande friläget.

— Vi öppnar riktigt bra och sätter tryck på dem, men vi står för en bjudning och då är de effektiva, sade Didrik Strömberg till C More efter första perioden.

Robin Figren med viktig fullträff

Luleå kom ut mer inspirerat i den andra perioden och satte fart på spelet. Gästerna skapade stundtals långa anfall mot HV71 men utan att lyckas överlista Felix Sandström i HV-målet. Matchen stod och vägde när Robin Figren gjorde ett mycket viktigt mål för hemmalaget. Mattias Tedenby avancerade med pucken och serverade Figren som ostört kunde placera in 3-1.

— Bedrövlig första period. Bättre andra tycker jag men vi måste upp ännu mer, vi kan ännu mer, sammanfattade Niklas Olausson efter den andra perioden.

Luleå kröp närmare

HV71 tycktes ha god kontroll på händelserna inledningsvis i den tredje perioden. Men Luleå skulle krypa närmare när man fick chansen i numerärt överläge. Erik Gustafsson sköt från blå och Robin Kovacs kunde enkelt peta in pucken. I samband med målet tilldelades HV71 ytterligare en utvisning. Luleå pressade HV71 hårt i det efterföljande powerplayet, men utan resultat.

Några minuter från slutet kunde itsället Andreas Thuresson påpassligt sätta 4-2 efter att Luleå tappat pucken i egen zon. Det blev också ytterligare ett mål i slutskedet av matchen när Simon Önerud petade in pucken från nära håll efter att Niklas Rubin lämnat sin målbur för att ge plats till ytterligare en utespelare.

— Äntligen får vi göra lite mål, vi har haft det tufft att inte kunna häng dit puckarna och vi har jobbat mycket på det. Idag får vi bra utdelning, man måste hylla publiken som lyfter fram oss, summerade Andreas Thuresson efter matchen.