MIK

Moras superavslutning chockade Scandinavium

22 september 2018 20:41
#FHCMIK

Frölunda såg ut att gå mot en komfortabel seger hemma mot Mora, tvåmålsledning med tre minuter kvar. Men då satsade gästerna allt, bombade in tre (!) snabba mål och vann matchen.

Frölunda kom ut och tryckte tillbaka Mora per omgående och det tog bara ett par minuter innan hemmalaget var ytterst nära med ett stolpskott.

Gästerna drog på sig utvisningar, bland annat ett matchstraff, vilket gav Frölunda ännu större möjligheter till tung press. Skotten slutade 16-1 i första perioden, men det handlar om att sätta dit pucken.

Det var precis vad Chay Genoway gjorde bara 19 sekunder in i andra perioden. Genoway krutade in ett slagskott i powerplay.

Frölunda dominerade och hade 20-1 i skott - när Mora stack upp och satte kvitteringen genom Matt Bailey.

Hemmalaget lät sig inte nedslås av det utan fortsatte att trumma på. Patrik Carlsson, som inlett säsongen strålande, satte 2-1 i numerärt överläge (hans fjärde mål för säsongen) och Joel Lundqvist ökade på till 3-1 en stund senare.

"I hockey kan allt hända..."

I tredje perioden gav Mora det en chans och flyttade upp positionerna. Frölunda såg dock ut att ha bra kontroll över händelserna, ända fram till dess att tre minuter återstod. Då rasade allt för Göteborgarna.

Först reducerade Emil Aronson med ett rappt skott i krysset, och med 46 sekunder kvar satt kvitteringen genom Matt Bailey. Redan då rådde det chockstämning i Scandinavium, men det var ingenting mot hur det blev sen.

Med två (!) sekunder kvar snodde Michael Haga ett misslyckat Frölundauppspel och snärtade dit segerpucken, 3-4 på resultattavlan.

– I hockey kan allt hända...och så händer det. De blir komfortabla när de bara ska spela hem matchen och då tar vi chansen, konstaterade en lite chockad Michael Haga till C More.