Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Mora
MIK

Segerskyttarna i fokus - Frölunda jagar tredje raka

21 september 2018 15:40
#FHCMIK

Ryan Lasch och Matt Bailey såg till att ge sina lag varsin seger på torsdagen. Nu ska de båda anfallsvapnen göra upp, när Mora med en vinst i bagaget gästar starka Frölunda.


Noterbart Frölunda

– Laget stod för en stark vändning i torsdagens bortavinst över Brynäs. Frölunda gick där från underläge 0-2 till 3-2, innan man slutligen vann i förlängningen.

– Mannen bakom en stor del av vändningen var ingen mindre än Mattias Nörstebö. Norrmannen assisterade till såväl Patrik Carlssons kvittering som samme Carlssons ledningsmål.

– Avgörandet kom dock via en annan profil - Ryan Lasch. Amerikanen slog till redan 28 sekunder in i förlängningen, Laschs första mål för säsongen och ett mål som gav Frölunda två poäng.

Noterbart Mora

– Om Lasch var segerskytten för Frölunda var Matt Bailey torsdagens hjälte i Dalarna. När Moras hemmamöte med Malmö skulle avgöras var det Bailey som visade vägen. Med tre minuter spelat av förlängningen sköt forwarden vinsten till Mora med sitt 2-1.

– Segern innebar lagets två första poäng för säsongen med just två matcher spelade, båda på hemmais.

Christian Engstrand revanscherade sig snabbt från den darriga insatsen i premiären och agerade vägg i vinsten över Malmö. Totalt 27 skott stoppades av målvakten, som nådde upp till över 96 i räddningsprocent.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCMIK och tagga din SHL-upplevelse i bild/videoform med hashtagen #SHLmoments.