Nyförvärven i fokus - Malmö vann hemmapremiären

22 september 2018 17:55
#MIFFBK

Anton Öhman ordnade ledningsmål i powerplay och Henrik Hetta avgjorde i öppen målbur. De båda nyförvärven klev fram när Malmö Redhawks tog säsongens första vinst via seger över Färjestad.

Ett hemmalag på jakt efter säsongens första vinst och ett motstånd som fallit knappt i torsdagens match. Malmö mot Färjestad var på förhand en duell mellan två lag som sökte revansch och matchupptakten var intensiv. Stefan Warg kom tidigt loss i ett skottläge, där Färjestadsförsvaret hann ivägen för att blockera.

I anfallet efter var det just Karlstadslaget som radade upp chanser, men trots trippla avslut från Jesse Virtanen och Joakim Nygård höll Oscar Alsenfelt tätt. Målvakten fenomenala trippelräddning höll likaläget intakt och det stod sig i tolv minuter. Då fick Malmö chansen i numerärt överläge och Fredrik Händemark lade upp för Max Görtz, som från central position vispade in 1-0 till hemmalaget. Nichlas Hardt var kort därefter mycket nära att utöka i en våldsam Malmöforcering innan Färjestad hittade tillbaka mot slutskedet av den första perioden.

Niklas Arell hade chansen att dubbla Malmöledningen tidigt i mittperioden, men stoppades då av Markus Svensson som reflexräddade. Istället höll sig Linus Johansson framme och utjämnade halvvägs in i perioden efter en offensiv puckvinst av Färjestad. Malmös replik lät dock inte vänta på sig, för bara tre minuter senare fick Anton Öhman yta i powerplay och nyförvärvet pricksköt 2-1.

Alsenfelt storspelade: "Gick på adrenalin i slutet"

Resterande andra präglades av gruff och utvisningar, men Joakim Nygård hann även komma loss i två frilägen. Inget av dem lyckades Färjestadsspelaren uttnytja och Malmös uddamålsledning stod sig till slutperioden. Där ordnade hemmalaget fem minuter in en avvaktande utvisning på Färjestad och i spel sex mot fem tryckte Marcus Sylvegård dit 3-1.

Med utökad ledning kunde Malmö spela ut och fullständigt dominera. Fredrik Händemark gick loss i en omställning och revs ner till en straff, som Johan Olofsson gick miste om chansen att utnyttja. Det dröjde till slutminuterna innan Henrik Hetta definitivt punkterade matchen med 4-1 i öppen målbur och Malmö tog säsongens första seger. Mycket tack vare målskyttarna och nyförvärven Hetta och Öhman, men även efter magnifikt målvaktsspel.

– Ska jag vara helt ärlig gick det lite knackigt i prestationen stora delar av de två första perioderna. Jag var lite utanför målet ibland, hade mest tur att pucken gick på mig. Jag arbetade mig ändå in i matchen och gick på adrenalin i slutet. Det var kul att lira, sade Oscar Alsenfelt i C More efter vinsten.