TIK

Skellefteå vände och vann - Möller hjälte

22 september 2018 20:29
#SKETIK

Timrå ledde länge med 2-0 men Skellefteå åt sig ikapp och fixade en förlängningen inför hemmafansen i Skellefteå Kraft Arena. Där klev sedan snipern Oscar Möller fram och sköt bonuspoängen till hemmalaget.

Med segern mot Växjö i bagaget klev Timrå ut starkt i bortamötet med Skellefteå och skulle också få utdelning. Henrik Törnqvist snappade upp pucken bakom Gustav Lindvalls kasse, klev runt och pangade dit pucken i första krysset. Dryga minuten senare var det dags igen. Hampus Larsson sköt från backplats och en skymd Lindvall tvingades släppa retur, en retur som Mattias Guter tog tillvara på. Forwarden gjorde inget misstag och satte sitt första mål för säsongen fram till 2-0. Skellefteå åt sig in i matchen men SHL-debuterande Victor Brattström i kassen höll tätt i första akten.

– Jag tycker att vi har bra fart och stör dem högt. Det är klart att segern mot Växjö ligger färskt i minnet, sa Timrås målskytt Mattias Guter i C More.

Skellefteå kom ut riktigt piggt i inledningen av den andra perioden och hade fler farliga chanser, men återigen stod Victor Brattström pall för hemmalagets försök. Timrå spelade dock upp sig och skapade en hel del chanser men fick inte heller de in pucken i den jämna andra perioden.

– Jag tycker att Timrå är bättre än oss i de här två perioderna. Vi spelar upp oss lite grann men står still och försöker spela hockey, sa Skellefteås Emil Djuse i C More.

Lindström fortsätter att näta

I den tredje akten skulle Skellefteå till slut få hål på Brattström. Andreas Wingerli blev målskytt när han mycket elegant trampade runt hela Timråförsvaret innan han bröt in framför kassen och satte dit pucken. I bytet efter satt också 2-2 genom Joakim Lindström, vilket var stjärnans tredje mål för säsongen. Matchen gick sedan till förlängning där Oscar Möller fullbordade vändningen med ett vasst slagskott och sköt två poäng till hemmalaget.

– Till slut kom det. Vi jobbade hårt och blev bättre och bättre. Med tanke på den första perioden får vi vara nöjda med extrapoängen. Det gäller att vara påkopplat från start, sa Skellefteås hjälte Oscar Möller i C More.