• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Skellefteå
SKE

Skellefteå starkast i derbyt mot Luleå

27 september 2018 21:42
#LHFSKE

Många mål, kamp om varje millimeter och spänning ända in i slutet. Derbyt hade det mesta och gästerna från Skellefteå kunde, trots nervdaller i slutet när Luleå jagade kvittering, räkna in tre poäng.


Det glödheta derbyt infriade förväntningarna. Två koncentrerade lag kom ut på isen och bjöd på varsitt mål i den första perioden. Luleå var först ut. 20 sekunder behövdes i numerärt överläge innan Daniel Sondell satte 1-0 från blålinjen.

– Bra period med bra fart, precis som det ska vara. Vi har pratat om att vi ska göra sådana mål som vi gjorde, skott när vi har mycket folk framför mål, sa Sondell till C More.

Men glädjen blev kortvarig. 1:11 efter ledningsmålet kvitterade Adam Pettersson för Skellefteå.

I andra perioden var matchbilden liknande den från den första. Det var kamp om varje millimeter på isen, men nu var det bara Skellefteå som fick in puckarna. Linus Lindström snappade upp pucken direkt efter tekning och pricksköt in 1-2 innan Adam Pettersson slog till igen en stund senare och gästerna gick till pausvila med 1-3 på resultattavlan.

Kamp och nerv ända till slutet

Luleå förväntades pressa på för en reducering i tredje, men istället var det Skellefteå som tog tag i spelet. Oscar Möller satte 1-4 och då trodde många att det var avgjort.

Men Luleå gav inte upp. SHL-debuterande Carl Mattsson satte 2-4 på ett riktigt snyggt sätt från slottet och Petter Emanuelsson sköt 3-4 med 3:46 kvar att spela.

Luleå tog såklart ut målvakten och pressade hårt för en kvittering, och det var nära. Men istället kunde Emil Djuse göra 3-5 i öppen kasse och säkra segern till gästerna.

– Vi hade bra disciplin och höll oss bra till vår spelplan, sa Skellefteås Oscar Möller till C More efter matchen.

– Bra rusch i slutet och jag tycker att vi var värda att få dit kvitteringen med tanke på de chanser vi skapar. Det är surt, sammanfattade Luleås tränare Thomas Berglund avslutningen.