Hemma
Luleå
LHF
Borta
Skellefteå
SKE

Hett derby i norr att vänta

27 september 2018 11:30
#LHFSKE

Räkna med utsåld arena, bra drag och en maktkamp på isen när Luleå och Skellefteå nu drabbar samman för första gången denna säsong. Ett derby i norr som det brukar spraka om.


Noterbart Luleå

– Luleå har efter den inledande premiärsegern förlorat två raka matcher och ligger på en nionde plats i tabellen med fyra inspelade poäng efter tre spelade matcher.

– Luleå fick igång två av sina tilltänkta målskyttar denna säsong i senaste omgången när både Petter Emanuelsson och Robin Kovacs gjorde sina första mål för säsongen.

– Luleå har endast vunnit en av sina sex senaste hemmamatcher mot just Skellefteå.

Noterbart Skellefteå

– Skellefteå är ett av tre lag som denna säsong har tagit poäng i samtliga av sina spelade matcher. Laget har sju poäng på tre spelade omgångar och är med det på andraplats i tabellen efter ledande Linköping.

Joakim Lindström har gjort poäng för Skellefteå i samtliga matcher. Han är också på andra plats i den totala poängligan med fem poäng på tre spelade matcher.

– Skellefteå och Luleå mötes under försäsongen. Då vann Skellefteå med 2-0 efter att Jonathan Pudas och Oscar Möller gjort målen. Mantas Armalis stod då i mål - och höll alltså nollan.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFSKE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.