• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Brynäs
BIF

Koncentrerat Brynäs tog säsongens första seger

22 september 2018 20:45
#RBKBIF

Viktiga poäng stod på spel i Ängelholm när Brynäs gästade Rögle. Båda jagade sina första segrar för säsongen och det var bortalaget som redde ut situationen bäst med en stor portion fokusering och ett dödligt effektivt powerplay.


Två förluster vardera hade Rögle och Brynäs med sig in på isen i Lindab Arena och det var därför extra viktigt att få med sig ett bra resultat från detta möte.

Första målet är alltid viktigt, men frågan är om det inte kändes viktigare än vanligt ikväll. Johan Alcén såg till att ge det till Brynäs efter ett kyligt avslut i friläge halvvägs in i första perioden.

Det var spelmässigt jämnt i första och även i andra, men Brynäs var dödligt vassa i sitt powerplay. Jacob Blomqvist spelades fri vid bortre stolpen och satte 0-2 och Niclas Andersén gjorde sedan 0-3 i samma spelform.

Rögle kämpade och slet men hade en mur av Brynässpelare att passera med sina skottförsök, en av dem Simon Bertilsson.

– Det blev ett högt jubel när han kom in i omklädningsrummet. Han är en riktig förebild när han täcker skott och tar pucken och åker ut ur zon, berättade Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist till C more i pausen, angående Bertilssons uppoffrande spel.

Stabilt och effektivt Brynäs

Brynäs effektivitet i numerärt överläge visade sig även i tredje när Robert Kousal satte 0-4.

Rögle kämpade och slet men gästernas uppoffrande spel var övermäktigt i den här matchen. Ny förlust för Rögle som har fått en riktigt jobbig start på SHL 2018/2019.

För Brynäs del var segern viktig, den första för säsongen.

– En grym match av oss, med offervilja och bra avvägningar av alla där ute. Vi spelar bra i tre perioder idag, sa Brynäs Simon Bertilsson till C More efteråt.

Här kan du se highlights från matchen.