Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Mora
MIK

Eriksson vs Engstrand - duellen på Hovet

27 september 2018 11:30
#DIFMIK

De var båda stora hjältar i lördags - nu ställs Henrik Eriksson och Christian Engstrand mot varandra. Djurgården gör upp med Mora i hemmaborgen och blickarna riktas mot Hovets is.


Noterbart Djurgården

– Djurgården bjöd i lördags på en riktig målfest i Behrn Arena och hetast av alla var Henrik Eriksson. Den normalt sett grovjobbande forwarden fick allt att stämma och skickade en, två och tre puckar i nät.

– Segern landade vid 8-2 och framförallt var det slutperioden som imponerade. Djurgården gjorde där fem mål på Örebro.

– Det var inte bara hattrickskytten Eriksson som trivdes senast. Även kedjekamraterna Niclas Bergfors och Marcus Davidsson gjorde tre poäng var, samtliga assistpoäng och de flesta till just Eriksson.

Noterbart Mora

– Två sekunder från slutet tystade Michael Haga hela Scandinavium. Norrmannen fullbordade säsongens häftigaste vändning när han med matchuret på 19.58 pricksköt 4-3 till Mora. Samma Mora som bara tre minuter tidigare legat under med 1-3.

Matt Baileys fina målform håller i sig. Mot Frölunda blev det två nya fullträffar för kanadensaren.

– En annan som spelade en stor roll i segern var Christian Engstrand. Målvakten hade visserligen en tuff start på matchen, men i slutperioden stängde han igen. Trots att Mora förlorade skotten med totalt 16-33 såg Engstrand till att laget alltså vann matchen.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFMIK och tagga din SHL-upplevelse i bild/videoform med hashtagen #SHLmoments.