LHC

Örebrospöket lever vidare för östgötarna

27 september 2018 22:00
#ÖRELHC

Förra säsongen vann Örebro tre av fyra möten mot Linköping. Under torsdagen såg det ut som östgötarna skulle få revansch. Då klev Marcus Weinstock och Aaron Palushaj fram och såg till att gästerna bara fick åka hem med en poäng.

Det var till en början en jämn tillställning i Behrn Arena under torsdagskvällen. Men hemmalaget jobbade sig in i matchen och testade Jacob Johansson i Linköpingskassen, som gjorde sin första match för säsongen. Bäst läge hade dock gästerna - i numerärt underläge. Filip Karlsson kom fri med Eero Kilpeläinen som väntade ut Karlsson och till slut kunde rädda med höger benskydd.

– Jag fick ganska mycket tid och försökte skjuta snabbt men jag missade skottet lite grann så han räddade den, sa Filip Karlsson om sin målchans.

Gästerna kom ut starkt i den andra perioden och Nick Sörensen var nära på att ge gästerna ledningen när han tog sig in framför mål och försökte runda en liggande Kilpeläinen, men skottet tog i stolpen. Därefter var det fortsatt jämnt, hemmalaget fick chansen i numerärt överläge två gånger om men lyckades inte skapa de jättefarliga chanserna. Ju längre slutet av perioden vi kom desto mer tryck lyckades istället Linköping att skapa, men inför den tredje perioden stod det fortfarande 0-0 på tavlan.

Palushaj stor matchjälte - till slut

Gästerna tog ledningen i den andra perioden när Nick Sörensen höll sig framme två gånger om. Linköping såg länge ut att gå mot fjärde raka segern men Örebro ville annat. Med en och en halv minut kvar kom den första reduceringen genom Marcus Weinstock till publikens stora eufori. När Aaron Palushaj sedan kvitterade och tog matchen till övertid, med 14 sekunder kvar visste jublet inga gränser. Kort in i förlängningen fick Linköping spela boxlay, Nick Ebert och Kristian Näkyvä serverade Palushaj som sköt extrapoängen till Örebro när pucken smet förbi Johanssons närmsta stolpe.

– Det är såklart tungt efteråt när vi tappar 2-0 med så lite tid kvar. Men det är sånt som händer när man har ett motstånd som plockar ut målvakten och får lite energi. De får 2-1 när det är ganska mycket tid kvar. Får man lite perspektiv på det så är det en okej match ändå, summerade en nedstämd Tommy Jonsson efter matchen.