Hemma
Rögle
RBK
Borta
Frölunda
FHC

Söderlund avgjorde - sköt Frölunda till seger

27 september 2018 21:40
#RBKFHC

För andra matchen i rad tappade Frölunda ledning i slutperioden och levde även farligt. Mot Rögle klev dock Tim Söderlund fram som hjälte, avgjorde i förlängningen och tog bonuspoängen med hem till Göteborg.


Rögle stod såväl utan seger som poäng inför hemmamötet med Frölunda. Det skulle Skånelaget ändra på, men det var gästerna som slog till en kvart in i Lindab Arena. Och när målet kom var det inte helt ologiskt sett till matchupptakten.

För i numerärt underläge hade Max Friberg först prickat stolpen med ett mäktigt slagskott. Ville Kolppanen tvingades en stund senare att rädda sitt Rögle med en vass aktion, när Chay Genoway skickade iväg ett avslut från central position. Till slut kom också ledningsmålet för Frölunda, sedan Rögle misslyckats med en rensning och Tim Söderlund rundat Kolppanen till 0-1. Mats Rosseli Olsen var en stolpträff från att utöka och Frölunda gick till periodvila med mersmak.

Rögle nära segern i stark tredjeperiod

Till mittenakten lyckades Rögle jämna ut spelet, men några riktiga chanser hade Skånelaget fortsatt svårt att producera. Istället var det återigen Kolppanen som sattes på de främsta prövningarna. Perioden i sig präglades annars av ett alltmer låst spel och mycket utvisningar, som ökade i takt med att irritationen tilltog. Den bästa chansen gick till Frölunda och Rosseli Olsen som slet sig loss till sitt andra friläge för kvällen.

Gästerna fortsatte att rada upp chanser tidigt i tredje, inte minst i ett numerärt överläge som tvingade Kolppanen till flera parader. Men med Rögle fulltaligt kom så kallduschen, när Samuel Jonsson från blålinjen skickade iväg ett skott som ändrade riktning i nät till 1-1. Kvitteringen följdes upp av en fin hemmaperiod, där Ludvig Elvenes var nära att ordna ledning. Istället gick matchen till förlängning där Tim Söderlund klev fram på nytt. Framspelad av Pathrik Westerholm tog Söderlund emot pucken centralt, fintade bort sin bevakning och sköt avgörande 1-2 till Frölunda.

– Det var skönt att kunna studsa tillbaka sen den förra matchen, där vi tappar i tredje. Sen gör vi det här också, men vi kan stänga ner det i sudden riktigt bra. Väldigt skönt för oss, kommenterade segerskytten för C More.