HV71 stod emot Skellefteå - knep två poäng

29 september 2018 18:10
#SKEDIF

Ett vilt kämpande HV71 tog med sig två poäng från bortamötet med Skellefteå efter seger med 3-2 efter straffar. Det hårda jobbet, och en straffhjälte i Oscar Sundh säkrade gästernas första bortavinst för säsongen.

Innan nedsläpp hyllades Skellefteås trotjänare Pontus Petterström för hans tidigare insatser i klubben, och efter den ceremonin kom ett laddat Skellefteå ut till spel där man satte bra fart mot HV71.

Gästerna stod dock emot, och växte in i matchen och skapade också en hel del lägen mot Mantas Armalis i hemmamålet. Lagen spelade i ett högt tempo. Något som tog ut varandra en del chansmässigt.

– Vi spelar bra tycker jag, och sätter bra press på Skellefteå. Det gäller att vi gör jobbet ordentligt nu när vi fått en lite knackig säsongsstart, sa Simon Önerud i HV71 till C More.

Kopiöst jobbande HV71

Den andra perioden fortsatte med ett starkt jobbande HV71 som hela tiden gjorde det så svårt man kunde för Skellefteå. Ett Skellefteå som blev frustrerat och som inte kom till några klara chanser.

Istället kom HV71 att öppna målskyttet när Kristofer Berglund kontrade in 0-1 och distinkt avslutade sitt friläge. I powerplay kom också 0-2 när Simon Önerud från nära håll kunde peta in pucken bakom Mantas Armalis.

Den tredje perioden kom dock att enbart handla om Skellefteå. Hemmalaget bombade på framåt och HV71 fick slita ont för att stå emot. Jimmie Ericsson reducerade till 1-2 och några minuter senare var det kvitterat genom Oscar Möller.

Skellefteå hade sedan bud på mer, men matchen gick till straffar efter en böljande men mållös förlängning. Väl där satt det hårt inne, men efter en lång straffläggning var det Oscar Sundh som tog på sig matchvinnarrollen när han smällde in avgörandet.