Hemma
HV71
HV71
Borta
Malmö
MIF

Nihlstorp tog allt när Sylvegård sänkte HV71

27 september 2018 21:50
#HV71MIF

Malmö tog sin andra raka seger och Cristopher Nihlstorp räddade precis allt. Målvakten var en gigant i segern över HV71, där Emil Sylvegård stod för avgörandet.


Pucken hade knappts släppts i Kinnarps Arena innan hemmafansen fick anledning att jubla. Anledningen var straffslag för HV71 - men Malmös burväktare Cristopher Nihlstorp vann duellen med Sebastian Wännström och ledningsmålet uteblev. Det var också en av få riktiga chanser i vad som blev en mycket låst matchupptakt.

Spelmässigt byttes HV71 och Malmö om att styra, men inget av lagen lyckades få till några längre anfallssekvenser. Det dröjde till slutminuterna av den första perioden innan det skapades något. Då var Martin Janohls framme två gånger om, en dubbelchans alldeles framför mål som Felix Sandström stängde igen på.

Andersson: "Önskar mer - men i dagsläget kan jag köpa det här"

Likaläget var därför intakt inför mittenakten och där höll matchbilden i sig. Det avvaktande spelet fortsatte, även om HV71 kopplade ett visst grepp under inledningen. Halvvägs genom matchen kom slutligen målet - och då var det Malmö som gjorde det. Markus Ljungh slog en huvudlös passning in egen zon som Emil Sylvegård fångade upp och skickade in till 0-1 för Redhawks.

Från den punkten ökade det tidigare låga tempot, med HV71 som det alltmer drivande laget. Andreas Thuresson testade sin tidigare lagkamrat Nihlstorp med ett direktskott tidigt i tredje och kort därefter fick Jönköpingslaget chansen i spel fem mot tre. Men den chansen rann ut i sanden, liksom allt annat och HV71 fick aldrig till någon kvittering. Giganten Nihlstorp noterade till sist 36 räddningar och Malmö kunde fira säsongens andra trepoängare.

– Det är ett stort hjärta, vi spelar för varandra och det är uppoffrande. Det är många plus i kanten. Ska jag titta till det övriga önskar jag att vi kunde spela lite mer med pucken, att vi vårdar den lite bättre. Men i dagsläget kan jag köpa att det är så här, konstaterade Malmötränaren Peter Andersson i intervju med C More.