Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Växjö
VLH

Regerande mästarna gästar formstarkt Skellefteå

2 oktober 2018 11:30
#SKEVLH

Vi bjuds redan nu på en repris på förra årets final när Skellefteå tar emot Växjö. Västerbottningarna har startat säsongen genom att inte tappa poäng i någon match, de regerande mästarna har dock endast en trepoängare på kontot. Räkna med en underhållande kamp i Skellefteå Kraft Arena.


Noterbart Skellefteå

– Skellefteå ligger just nu tvåa i tabellen med fyra vinster och en förlust i bagaget. Strafförlusten senast mot HV71 var alltså den första förlusten för denna säsong.

– Västerbottningarna har plockat poäng i samtliga fem matcher i inledningen av säsongen 2018/2019.

– Emil Djuse är den Skellefteåspelare som snittar mest istid såhär långt, 21 minuter och 45 sekunder per match.

– Oscar Möller stod för en viktig kvittering senast mot HV71 som gjorde att västerbottningarna lyckades knipa en poäng när smålänningarna var på besök i lördags. Forwarden är dessutom den som svarat för flest matchavgörande mål - två stycken på fem matcher.

Noterbart Växjö

– Växjö har inlett säsongen 2018/2019 något knackigt och förlorade senast mot Örebro efter straffar. Smålänningarna ligger just nu på en niondeplats med endast en trepoängare på kontot.

– Noterbart är att Växjö vann samtliga åtta möten mot Skellefteå förra säsongen och vann med klara 4-0 i finalmatcherna.

– I mötet mot Örebro hade Janne Pesonen åtta skott på mål, något mål blev det inte men däremot passade han fram till Horáks 2-1-mål.

– Austin Ortega svarade under lördagen för karriärens första SHL-mål och hade fyra skott på mål. Lika många skott och med samma utdelning hade Växjös andra nyförvärv Roman Horák.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEVLH och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.