• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Växjö
VLH

Regerande mästarna gästar formstarkt Skellefteå

2 oktober 2018 11:30
#SKEVLH

Vi bjuds redan nu på en repris på förra årets final när Skellefteå tar emot Växjö. Västerbottningarna har startat säsongen genom att inte tappa poäng i någon match, de regerande mästarna har dock endast en trepoängare på kontot. Räkna med en underhållande kamp i Skellefteå Kraft Arena.


Noterbart Skellefteå

– Skellefteå ligger just nu tvåa i tabellen med fyra vinster och en förlust i bagaget. Strafförlusten senast mot HV71 var alltså den första förlusten för denna säsong.

– Västerbottningarna har plockat poäng i samtliga fem matcher i inledningen av säsongen 2018/2019.

– Emil Djuse är den Skellefteåspelare som snittar mest istid såhär långt, 21 minuter och 45 sekunder per match.

– Oscar Möller stod för en viktig kvittering senast mot HV71 som gjorde att västerbottningarna lyckades knipa en poäng när smålänningarna var på besök i lördags. Forwarden är dessutom den som svarat för flest matchavgörande mål - två stycken på fem matcher.

Noterbart Växjö

– Växjö har inlett säsongen 2018/2019 något knackigt och förlorade senast mot Örebro efter straffar. Smålänningarna ligger just nu på en niondeplats med endast en trepoängare på kontot.

– Noterbart är att Växjö vann samtliga åtta möten mot Skellefteå förra säsongen och vann med klara 4-0 i finalmatcherna.

– I mötet mot Örebro hade Janne Pesonen åtta skott på mål, något mål blev det inte men däremot passade han fram till Horáks 2-1-mål.

– Austin Ortega svarade under lördagen för karriärens första SHL-mål och hade fyra skott på mål. Lika många skott och med samma utdelning hade Växjös andra nyförvärv Roman Horák.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEVLH och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.