Drömstart bäddade för ny Linköpingseger

2 oktober 2018 21:30
#LHCBIF

Efter knappt sju minuters spel hade Linköping gått upp i en 3-0-ledning hemma mot Brynäs. Den solida starten bäddade för en ny seger, när formstarka Linköping och Jonas Gustavsson nollade gästerna från Gävle.

Det var en riktig rivstart Linköping fick hemma i Saab Arena på tisdagskvällen. Det tog bara 46 sekunder innan Joe Whitney öppnade målskyttet efter att ha snappat upp Ryan Gundersons misslyckade uppspelsförsök - och sju minuter in i matchen hade östgötarna gått upp i 3-0-ledning. Brynäs var i rejäl brygga och tog timeout efter 2-0-målet och efter hemmalagets tredje fick David Rautio fick lämna sin kasse till förmån för Tomi Karhunen. Därefter började Brynäs äta sig in allt mer, men 3-0-ställningen höll sig perioden ut.

– Vi kommer ut och nästan kör över Brynäs tycker jag, men de börjar växa in lite efter de här tre målen. Vi vet att de kan ha problem när de kastar ut puckar längs med sargen - och det snappar vi upp rätt bra, summerade 3-0-skytten Olle Lycksell, som gjorde sitt första mål för säsongen, till C More i pausen.

Gustavsson med ny nolla

Brynäs kom ut klart starkare i mittakten och hade flera bud på en reducering. Vassate läget av dem alla fick Emil Forslund när han avslutade en två mot en-kontring i numerärt underläge, men utan att lyckas överlista Jonas Gustavsson som bjöd på en elegant sidledsförflyttning. Istället kunde Linköping utöka sin ledning när Broc Little serverade en helt ren James Wright i slottet.

Den tredje och sista akten blev en mållös historia. Perioden präglades av utvisningar åt bägge håll - där båda lagen fick varsitt fem mot tre-läge som inte förvaltades - och ju längre matchen gick, desto lägre blev tempot. Linköping vann med klara 4-0 och plockade således sin femte seger för säsongen. Jonas Gustavsson, som bjöd på flera fina ingripanden, höll sin andra nolla för säsongen och har på fem framträdanaden endast släppt in tre mål.

– Vi sitter kvar på bussen i början och det är två individuella misstag som kostar på oss två mål. Det är ingenting som stämmer idag. Nu ska vi analysera matchen och gå tillbaka till grunderna. Till stora delar måste jag ta på mig att vi inte kommer ut och spelar bättre, summerade en missnöjd Tommy Sjödin i C More efter slutsignal.