• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Timrå
TIK

Ny skalp av Timrå, fortsatt jobbigt för Brynäs

4 oktober 2018 21:48
#BIFTIK

Timrå kammade hem tre nya poäng i bortamötet med Brynäs. Men de kom undan med andan i halsen efter att nästan ha tappat sin fyramålsledning i slutet.


Ett stukat Brynäs som inlett säsongen med fem förluster på de sex första matcherna skulle ta sig an ett bevisat försvarsstarkt Timrå. De var med andra ord förvarnade och i första perioden kom de inte till speciellt många bra målchanser. Timrå höll hemmalaget på utsidan och var själva sylvassa i sina omställnigar.

Henrik Törnqvist satte 0-1 efter en smart manöver och Mattias Guter kontrade in 0-2 med ett kyligt avslut.

– De skapar lägen på oss, men vi är bra bakåt och effektiva framåt, sa Henrik Törnqvist till C More i pausen.

Om första perioden var jobbig för Brynäs var det ingenting mot vad den andra var. Tre minuter in spelade Timrå ut hela sitt powerplayregister och satte 0-3 genom Ludvig Rensfeldt. Drygt två minuter senare var det dags igen i powerplay genom Anton Wedin. 0-4 och för Brynäs var det såklart nattsvart.

Hemmalaget försökte naturligtvis, men gästerna hade bra kontroll på läget.

– Nu har vi en period på oss, vi ska försöka spräcka nollan och sedan se vad som kommer utav det. Det krävs mer än vi visat hittills, sa en sammanbiten Brynäskapten Jacob Blomqvist till C More.

Nära upphämtning till slut

Brynäs kom inte nämnvärt närmare i tredje perioden heller, förrän i de sista minuterna. Då fick laget chansen i spel fem mot tre och Joel Kellman satte 1-4 med fyra minuter kvar. Jesper Boqvist fyllde på med 2-4 minuten senare och med 18:34 på klockan styrde Joachim Rohdin in 3-4.

Det blev lite nervigt på slutet, men Timrå kunde trots allt hålla undan.

– Det känns ändå stabilt, vi bjuder på en onödig fem mot trea, men vi vinner, sa Timrås målvakt Niklas Svedberg, som var en av lagets bästa, till C More.

För Brynäs innebar det sjätte förlusten på de sju inledande matcherna.

– Tråkigt att förlora men att ha fyra upp inför sista är inte lätt, även om vi ger det en chans i slutet. Vi har spelat boxplay på samma sätt länge men helt plötsligt fungerar det inte alls, det måste vi analysera. Det är bara fortsätta att jobba hårt och hitta enkelheten i det vi gör. Vi ska jobba oss igenom det här, sammanfattade Brynäs tränare Tommy Sjödin.

Se highlights från matchen här.