MIF

Storspel av Alsenfelt - Malmö vann rivalmötet

4 oktober 2018 21:55
#RBKMIK

Malmö tog hem säsongens första skånska maktkamp efter tidigt avgörande från Frederik Storm. En fantastisk Oscar Alsenfelt stängde ner Rögles kvitteringsjakt och ängelholmarna är fortsatt utan seger.

Fyra raka matcher utan vinst och ett hett skånskt rivalmöte framför sig. Då svarade Rögle för en fin start på matchen, mot ett Malmö som tidigt drog på sig dubbla utvisningar. Chanserna uteblev dock där för Rögle, men halvvägs genom den första perioden trodde hemmapubliken att ledningspucken satt i nät. Videogranskning visade dock att pucken aldrig passerat mållinjen i röran runt Oscar Alsenfelt och målet dömdes bort.

Istället ställde Malmö om direkt efter tekning och Fredrik Händemark tryckte dit 0-1 till gästerna. Kvitteringen från Rögle kom dock kort därpå, när Ted Brithén i numerärt överläge överraskade Alsenfelt med ett skott från sargkanten som ändrade riktning. Spelmässigt var det annars tätt och grinigt, något som skapade en rad powerplaylägen. I just ett sådant skickade Tobias Ekberg iväg ett backskott som Frederik Storm läckert styrde in till ny ledning för Malmö - 1-2.

Alsenfelt hyllar försvaret: "Får kriga hela vägen"

Den fysiskt präglade matchbilden följde med till mittenakten. Där lös chanserna länge med sin frånvaro, istället var det känslor och närkamper som dominerade ute på isen. Ett starkt moment av Rögle halvvägs genom perioden förbyttes minuterna senare till Malmöpress, men inget av lagen kunde omvandla spelövertaget till mål. Den som kom närmast var Brihtén med en ramträff.

Lika nära var Johan Olofsson att utöka Malmöledningen tidigt i tredje. Spelmässigt tog Rögle över alltmer ju närmare slutsignalen kom, men de riktigt klara chanserna hade laget svårt att få till. Malmö försvarade sig stabilt och kunde luta sig tillbaka mot en trygg Alsenfelt mellan stolparna. Rödhökarna vann även med 1-2, återigen efter en stor defensiv insats.

– Efter skador på våra backar får vi kriga hela vägen. Vi gör det grymt bra! De får knappt iväg ett skott i tredje, jag tror att många i den här ligan skulle kunna gå in och spela målvakt här idag, berömde Oscar Alsenfelt sitt försvar i intervju med C More.