MIK

Anton Wedin säkrade segern för Timrå

6 oktober 2018 17:58
#TIKMIK

I en tät match mellan Timrå och Mora krävdes förlängning för att skilja lagen åt. Där tog Anton Wedin saken i egna händer och fixade segern för Timrå som nu tagit poäng i fem raka matcher, varav fyra segrar.

Det tog 14 sekunder innan Sebastian Collberg hade ett rungande skott i ribban för hemmalaget. Nära, men utdelningen uteblev och varade hela den första perioden. Jämnt spel, 0-0 och 7-7 i skottstatistiken efter en period.

– Det är okej, speciellt när vi får tag i pucken bakom deras backar. I egen zon behöver vi vara mer noggranna med markeringarna, kommenterade Timrås Sebastian Collberg till C More.

Timrå tog sedan ledningen omgående i den andra perioden. Mora ställde till det för sig framför egen kasse och efter lite studsar hit och dit kunde Filip Hållander trycka dit pucken mellan benen på Christian Engstrand. Fortsatt jämnt i spelet men inga fler mål i andra.

– Det är ganska jämnt skägg och står och väger lite. Vi får gasa på lite här i tredje, sa Moras Adam Masuhr till C More.

"Styrkebesked att vi lyckas vinna"

Mora gasade på och vann skotten i både andra och tredje perioden. I tredje kom också kvitteringen genom Ryan Johnston i numerärt överläge. Det var Johnstons första mål i Moratröjan.

Trots en del chanser åt båda hållen fick matchen avgöras i förlängning. Inte heller där saknades chanser, men det var till slut Timrås Anton Wedin som fick ikläda sig rollen som matchhjälte. Han tog pucken över hela isen innan han avslutade med ett rappt skott, 2-1 till Timrå.

– Det var skönt att se den gå in, fick till en bra träff. Vi gjorde kanske vår sämsta match idag i serien, men ett styrkebesked ändå att vi lyckas vinna, sa Wedin till C More efter matchen.