Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Linköping
LHC

Färjestad på jakt när serieledarna kommer på besök

5 oktober 2018 15:30
#FBKLHC

Färjestad har plockat en trepoängare hittills säsongen 2018/2019. Den kom på hemmaplan i premiären och nu vill värmlänningarna bjuda hemmapubliken på ytterligare en - när formstarka Linköping kommer på besök.


Noterbart Färjestad

– Färjestad har endast plockat fyra poäng på de fem inledande matcherna. Värmlänningarnas enda trepoängare kom i seriepremiären, på hemmaplan, mot HV71.

– Karlstadlaget blev nollade av Luleå under torsdagen. Men en som stack ut extra i Färjestad var Jesse Virtanen som hade flest skott på mål - fyra stycken. Dessutom snittade han näst mest istid.

– Virtanen var även en av spelarna som svarade för flest poäng mot Linköping under förra säsongen, ett mål och två assist på fyra matcher under 2017/2018.

– Färjestad vann tre av fyra möten under föregående säsong och går nu för säsongens andra trepoängare när östgötarna kommer på besök.

Noterbart Linköping

– Linköping har på de två senaste matcherna svarat för elva mål. I det senaste mötet släppte målskyttet för Broc Little som satte två mål i 7-4-segern mot Mora.

Lukas Bengtsson hade även han en bra kväll mot Mora under torsdagen och spelade fram till fyra av de sju målen.

– Fredrik Karlström och Anton Karlsson svarade båda för säsongens första fullträffar mot Mora.

– Linköping har spelat sju matcher säsongen 2018/2019 varav fem av dem har varit på hemmaplan. På de två bortamatcherna har östgötarna inte lyckats plocka full pott än, Örebro plockade extrapoängen i den senaste bortamatchen och mot Växjö lyckades Linköping få med sig två poäng hem.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKLHC och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.