Starkt Malmö krigade till sig bortaseger

6 oktober 2018 17:48
#ÖREMIF

Ett skadeskjutet Malmö med ett koppel ordinarie backar på frånvarolistan visade upp en fantastisk offervilja mot Örebro. Det, i kombination med en hög effektivitet och en storspelande Oscar Alsenfelt bäddade för segern med 5-1.

I en fartfylld och bra förstaperiod var det Örebro som tog ledningen. Backen Marcus Björk hittade unge Viktor Lodin med en öppnande passning och Lodin vinklade in 1-0 efter 3:49.

– Jätteskönt att få göra första SHL-målet här hemma inför fansen, sa Lodin till C More om den upplevelsen.

Marcus Sylvegård var på spelhumör för Malmö och kvitterade ungefär fem minuter efter Örebros ledningsmål med ett rappt skott och vi hade likaläge 1-1 efter första perioden.

Det kan nämnas att Malmö kom till spel med fyra ordinarie backar på skadelistan, och med inlåningar från lägre divisioner som ersättare.

– De har skött sig fantastiskt bra måste jag säga, sa Malmötränaren Peter Andersson till C More om inlåningarna efter en period.

Videobedömningar och bortamål

I andra perioden hade båda lagen varsin puck inne i mål, men vid båda tillfällena fick lagen beskeden att de ej godkändes.

Men efter 11:26 hittade Henrik Hetta rätt med en backhand efter snyggt passningsspel av Malmö. Chanser skapades åt båda hållen, men det var återigen Malmö som fick utdelning när Carl-Johan Lerby prickade in 1-3 i powerplay i periodens slutminut.

Örebro försökte och försökte, men Oscar Alsenfelt i Malmökassen var sådär omutligt bra som han ofta kan vara. I numerärt underläge kontrade Malmö in 1-4 i början av tredje perioden och uppförsbacken var enorm för hemmalaget.

Marcus Sylvegård satte sedan 1-5 efter halva perioden och matchen var definitivt avgjord. Starkt av Malmö med den skadesituation på backsidan som fanns inför matchen.

– De tar över matchen rejält efter videobedömningarna och vi har inget motvapen, kommenterade Örebros tränare Niklas Sundblad till C More efter matchen.