Johan Gustafssons storspel sänkte Luleå

11 oktober 2018 21:29
#LHFFHC

Frölunda satte på torsdagen stopp för Luleås vinstsvit på två raka segrar. Det kan göteborgarna tacka tvåmålsskytten Pathrik Westerholm och burväktaren Johan Gustafsson för.

Precis som vanligt i mötena mellan Luleå och Frölunda bjöds vi på fysiskt spel i Coop Norrbotten Arena under den första perioden. Hemmalaget skulle sedan efter 13:23 ta ledningen när Niklas Olausson snappade upp en retur från Johan Gustafsson och satte dit 1-0. Frölunda hade sedan två puckar i nät men båda dömdes efter videogranskning bort.

I period nummer två skulle göteborgarna dock få hål på Joel Lassinantti. Drygt fyra minuter in i perioden hittade Pathrik Westerholm rätt när han styrde sitt första mål för säsongen i nät. Nästa mål skulle komma sent i perioden och återigen var det Frölunda som hittade rätt. Ryan Lasch, som brukar trivas mot just Luleå, hittade Gustav Lindström som pangade in 2-1.

"Han var fenomenal idag"

I den tredje perioden satte Luleå gasen i botten och skickade hela 20 skott mot Johan Gustafsson i Frölundas kasse. Burväktaren skulle få kapitulera vid ett tillfälle när Austin Farley lyckades ta tillvara på sin egen retur fram till 2-2. Knappa minuten senare skulle dock Frölunda ta lednignen igen när Pathrik Westerholm snyggt satte 3-2 via ett friläge. Luleå tryckte på ordentlig för en kvittering men lyckades inte göra fler mål på fantastiske Johan Gustafsson som är i sanslös form. På torsdagen stod han för 36 räddningar och fixade tre poäng till Frölunda.

– Vi behövde den här trepoängaren idag. Vi börjar sådär men det är en rätt stabil match. Han var fenomenal idag och gör att vi lyckas vinna så här jämna matcher, sa Frölundas tvåmålsskytt Pathrik Westerholm i C More om segern och målvakten Johan Gustafsson.