Figrens dubbel avgjorde - HV71 segrade hemma

6 oktober 2018 20:45
#HV71RBK

HV71 är tillbaka på segerspåret och det kan laget tacka Robin Figren för. Forwarden slog till två gånger om hemma mot Rögle, som trots sen reducering återigen föll med uddamålet.

Drivna av revanschsug gick HV71 ut i hemmaborgen bara två dygn efter torsdagens tunga förlust i samma arena. Nu väntade Rögle, ett motstånd på desperat jakt på säsongens första vinst. Upptakten på matchen dominerades dock av HV71, som attackerade i hög fart och kom loss till flera avslut. Justin Pogge stängde till på allt och svarade för en fin räddning när Oscar Sundh lämnades ensam framför mål.

När Rögle sedan drog på sig en utvisning stack gästerna upp i numerärt underläge. Tylor Matson åkte sig fri med Felix Sandström, som vann duellen och räddade sitt HV71. När Jönköpingslaget något senare på nytt fick en ny chans i powerplay small det åt rätt håll. Robin Figren spelades ren i tekningscirkeln och fick tid att sikta in sig i krysset till 1-0 för HV71.

Figren: "Skönt att ta tre poäng"

Ledningen utökades sedan sju minuter in i mittenakten, när Mattias Tedenby lurade bort sin bevakning och överraskade Pogge med ett snabbt avslut. Joakim Andersson var nära att fylla på ytterligare, men istället skulle Rögle skapa kontakt. På Kodie Currans låga avslut höll sig Leon Bristedt framme med klubban och nyförvärvet reducerade med sitt första mål för säsongen.

Trots att det var Rögle som skulle jaga kvittering var det HV71 som styrde över stora delar av den tredje perioden. Hemmalaget radade upp avslut, men det dröjde till slutminuterna innan Robin Figren kunde skicka pucken i öppet nät till sitt andra mål i matchen. Olle Liss reducerade 22 sekunder från slutet och Craig Schira hade en jättechans att rädda poäng, men Rögle föll för tredje matchen i rad med uddmaålet. HV71 vann och kan nu blicka uppåt i tabellen.

– Vi spelar en ganska bra ishockey. Även om vi inte fått med oss poängen som vi har förtjänat. Idag får vi det, skönt att vi kan ta tre poäng idag, kommenterade tvåmålsskytten Figren i C More.