• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Hemma
Mora
MIK
Borta
Färjestad
FBK

Tredje raka hemmasegern - Haga Moras hjälte

11 oktober 2018 21:43
#MIKFBK

Mora är fortsatt glödhett hemma i Jalas Arena och inkasserade i afton sin tredje raka vinst efter straffseger mot Färjestad. Norrmannen Michael Haga fick ikläda sig hjälterollen med två kassar.


Trots avsaknaden av stjärnorna Johan Ryno och Markus Svensson var det gästande Färjestad som tog tag i taktpinnen i Jalas Arena. Trots ett massivt skottövertag med 19-5 kunde dock inte Karlstadklubben överlista storspelande och debuterande Isak Wallin i kassen och den första perioden blev mållös.

I den andra perioden blev spelet jämnare och i slutskedet av akten skulle också målen trilla in. 1-0 satte Spencer Abbott från snäv vinkel för sitt första mål i Mora-tröjan, men bara 31 sekunder senare var det kvitterat. Linus Johansson hade innan målet haft massor av chanser men fick till slut pucken i nät bakom Wallin. Innan pausvilan skulle dock Mora återta ledningen när Robin Johansson styrde in Viktor Amnérs skott förbi Adam Werner.

Straffar avgjorde

I den tredje perioden skulle Michael Haga tidigt göra 3-1 till hemmalaget när han forcerade in en retur. Färjestad satte sedan gasen i botten och gjorde både 3-2 och 3-3 när Joakim Nygård och Oskar Steen på kort tid överlistade Wallin i kassen. Några fler mål bjöds vi inte på under ordinarie tid eller i förlängningen utan matchen gick till straffar. Där klev Michael Haga fram och satte det enda målet för sitt andra för kvällen.

– Det kändes bra och vi hade ett grymt stöd idag. Vi kontrollerade det bra ändå, trots att jag hade mycket att göra, sa Moras burväktare Isak Wallin i C More.

Se höjdpunkterna från matchen här.