ÖRE

Efterlängtad trepoängare när Rögle nollade Örebro

11 oktober 2018 21:30
#RBKÖRE

Det var en jämn och underhållande match i Lindab Arena under torsdagskvällen. Det bjöds på en hel del känslor, ramträffar och frilägen, men när 60 minuter var spelade stod det klart att Rögle tagit säsongens första trepoängare.

Det var Rögle som öppnade den första perioden starkast, bara tre minuter in i matchen smög Jonas Ahnelöv fram vid den bortre tekningscirkeln när han såg att Linus Sandin hade pucken bakom mål, Sandin hittade fram och Ahnelöv gav skåningarna ledningen för första gången den här säsongen. Örebro arbetade sig in mer i matchen och Glenn Gustafsson kom i ett friläge i numerärt underläge men hemmalagets ledning stod sig perioden ut.

– Det ser bra ut förutom att de fick ett tidigt mål, jag tycker vi avslutar perioden på ett bra sätt. Vi ska fortsätta som vi avslutade, få ner pucken djupt och spinna runt i anfallszon, sa Örebros Glenn Gustafsson till C More.

Efter en inledning med mycket Örebro var det sedan Rögle som kom med det bästa läget, även det i numerärt underläge. Leon Bristedt hade chansen att utöka ledningen men Eero Kilpeläinen svarade för en jätteräddning med sin snabba sidledsförflyttning. Hemmalaget spelade upp sig och att det fortsatt var 1-0 på tavlan efter den andra perioden kunde Örebro tacka Kilpeläinen för. Det var betydligt mer känslor i den andra perioden och framförallt i slutet, när slutsignalen ljöd bröt slagsmål ut på flera håll på isen.

"Den här var för fansen!"

Det var trångt i utvisningsbåset för båda lagen när tredje perioden drog igång, dock kvittades samtliga utvisningar och det var spel fem mot fem. Gästerna var piggast och fick sedan med sig ett powerplay, då var Tylor Spink nära att sätta kvitteringen - men pucken tog i ramen. Det svängde sedan och lagen turades om att skapa tryck, efter att Örebro haft ett långt anfall kom Daniel Zaar och Leon Brisedt loss i ett två mot ett-läge och Bristedt kunde styra in 2-0. Örebro gick för en reducering men skåningarna kunde hålla ifrån och ta en efterlängtad trepoängare.

– Vi har sagt det flera gånger att vi har det i laget och idag hade vi bud på både tre och fyra noll. Vi har jobbat i motvind men idag släppte det lite. Att få den här segern för fansen och för oss själva är så otroligt viktigt. Den här var för fansen! sa en lättad Leon Bristedt till C More.