• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Örebro
ÖRE

Talangerna har hittat nätet - men vem hittar segerspåret?

11 oktober 2018 11:25
#RBKÖRE

Karriärens första SHL-mål är gjorda, nu ställs Leon Bristedt och Viktor Lodin mot varandra. Örebro hoppas studsa tillbaka på skånsk mark mot ett Rögle pressat att vinna.


Noterbart Rögle

Leon Bristedt slog till med karriärens första SHL-mål senast. I bortamötet med HV71 stack 23-åringen påpassligt fram klubban och styrde in reduceringen till 1-2.

– Det resultatmässiga eländet fortsatte trots det för Rögle, som fortfarande står utan seger. Skånelaget är sist i SHL med en enda poäng.

– Inför kvällens hemmafight har Chris och Cam Abbott stärkt upp truppen med Daniel Widing. Den extremt rutinerade forwarden ansluter från Djurgården och gör comeback i Rögle, där Widing spelade under fjolåret.

– En tung smäll är däremot att Matt Anderson blir borta en längre tid. Rögles profilstarka nyförvärv har dragit på sig en skada och tvingas till operation.

Noterbart Örebro

– För andra gången den här säsongen föll Örebro senast och för andra gången kom förlusten efter en riktig kollaps på hemmais. I Behrn Arena öppnade Viktor Lodin målskyttet, men därifrån tog Malmö över. Örebro släppte in fem raka mål och förlorade klart.

– Ledningsmålet var annars en stor stund för Lodin. Den unge forwarden lämnades ensam i slottet och utnyttjade Marcus Björks framspelning till sin första fullräff i SHL.

– Just backen Björk är en av Örebros mer framträdande spelare sex matcher in på säsongen. Nyförvärvet har svarat för två mål, två assist och är tack vare det tvåa i Örebros interna poängliga.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKÖRE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.