Hemma
Linköping
LHC
Borta
Timrå
TIK

Premiärrepris i Saab Arena - Linköping tar emot Timrå

11 oktober 2018 11:25
#LHCTIK

Linköpings fina trend fick syna ett tvärt stopp i Karlstad senast. Östgötarna belägrar dock fortsatt förstaplatsen inför torsdagens premiärrepris mot Timrå - en nykomling som gått starkt och siktar på att plocka sin femte seger för säsongen.


Noterbart Linköping

– Efter att ha plockat poäng i varje match i inledningen av säsongen kammade Linköping noll borta i Karlstad under lördagen. Färjestad vann med 3-0, men trots det är östgötarna kvar i toppen av SHL-tabellen.

– Säsongens första returmöte är en premiärrepris. I Saab Arena besegrade Linköping nykomlingen Timrå med 4-1, efter två mål av Nick Sörensen och ett mål vardera för Adam Brodecki samt Johan Södergran i ungdomskedjan.

– Jonas Gustavsson har blivit omsprungen i målvaktsligan av en annan Gustafsson - nämligen Frölundas Johan. Efter fyra insläppta mål mot Mora har "Monstret" räddningsprocent sjunkit - dock till fortsatt solida 95,63.

Noterbart Timrå

– Timrå kommer till spel med tre raka segrar i ryggen - och totalt fyra vinster av sex möjliga. Ett starkt facit för nykomlingen som senast besegrade Mora i förlängningsspelet.

Anton Wedin blev övertidshjälte mot dalalaget under lördagen när han avgjorde i en elegant soloräd. Efter sina insatser i den förra veckan tar Wedin också plats i "Veckans Lineup". Poängbäst i medelpadningarnas lag är dock Filip Hållander, Mattias Guter och Henrik Törnqvist som samtliga har stått för fyra poäng vardera - två mål och två assist.

– Sebastian Collberg satte Timrå i förarsätet i Saab Arena senast men blev sedermera också lagets enda målskytt i Östergötland.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCTIK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.