Växjö bygger på segersviten - fick hål på Nihlstorp

11 oktober 2018 21:50
#VLHMIF

Det var en underhållande och jämn tillställning i Vida Arena när Malmö var på besök. Skåningarna sökte revansch på förra säsongens semifinal men det ville sig inte denna gång heller när Växjö tog en ny seger under torsdagen.

Det var en jämn första period i reprisen på förra säsongens semifinal. Men det var hemmalaget som kunde ta ledningen efter de första 20 minuterna. Linus Fröberg gav Växjö ledningen när han satte ett direktskott i taket bakom Nihlstorp drygt tolv minuter in i den första akten.

Gästerna öppnade den andra perioden med ett bra tryck mot Viktor Fasth och fick sedan chansen i numerärt överläge utan att få någon utdelning. Istället hade Växjö pucken i mål när Martin Lundberg nickade in pucken i mål, efter att domarna kollat på situationen bedömdes den som en avsiktlig nick och det var fortsatt 1-0 på tavlan. Malmö såg sedan trötta ut och svarade för en del misstag, men skåningarna arbetade sig in i matchen och i slutskedet blev det rörigt och känslomässigt framför Växjökassen.

Malmö försökte in i det sista

Malmö fick chansen att spela fem mot tre i inledningen av den tredje perioden och hade bud på en kvittering, men hemmalaget spelade uppoffrande och klarade ut sitt boxplay. Det var sedan dags för en ny videogranskning när Jonas Röndbjerg höll sig framme och försökte trycka in pucken som låg under Nihlstorps benskydd i mål - även detta dömdes bort. Sedan svängde det fram och tillbaka utan några målchanser av det vassare slaget. Med lite mer än en och en halv minut kvar av matchen tog Malmö time out och plockade Nihlstorp. Roman Horák hade då chans att sätta avgörandet i tom kasse men sköt utanför och det stod klart att det blev en ny 1-0-seger för smålänningarna.

– Vi växer för varje match, det har grinat emot oss i inledningen. Och idag har vi två puckar inne men det vill sig inte, men det är skönt att vinna, konstaterade Viktor Fasth efter matchen.