Hemma
Växjö
VLH
Borta
Malmö
MIF

Växjö vill bygga vidare - möter formstarkt Malmö

11 oktober 2018 11:25
#VLHMIF

Växjö tog en efterlängtad trepoängare för en vecka sedan mot Frölunda. Nu väntar tufft motstånd för smålänningarna när tabelltvåan Malmö Redhawks kommer på besök i Vida Arena. Ett Malmö som de vann alla matcher utom en mot 2017/2018.


Noterbart Växjö

– Växjö tog för en vecka sedan säsongens andra trepoängare när Frölunda var på besök. Joel Persson gav smålänningarna ledningen med ett riktigt kanonskott i den första perioden - ett resultat som stod sig matchen ut.

Janne Pesonen är den spelare i Växjö som svarade för flest poäng mot Malmö i seriespelet förra säsongen, bortsett från Elias Pettersson. Finländaren svarade för ett mål och tre assist på tre matcher. I slutspelet blev han dock poänglös mot skåningarna.

– Växjö är fortsatt nia i tabellen med åtta inspelade poäng, lika många poäng har HV71, Brynäs och Mora. Dalalaget som just nu ligger på en tolfte plats.

– Smålänningarna vann sju av åtta möten, inklusive slutspel, mot Malmö förra säsongen.

Noterbart Malmö

Jens Olsson fick dra ett stort lass i det senaste mötet mot Örebro, med fyra ordinarie backar på frånvarolistan fick William Kaijser och Albin Johansson lånas in från Arboga i Division 1. Olsson snittade mest istid av alla och landade till slut på 23 minuter och 16 sekunder.

– Christoffer Forsberg svarade för säsongens första fullträff senast mot Örebro. Under förra säsongen svarade Forsberg, Fredrik Händemark, Johan Olofsson, Max Görtz och Jens Olsson för två poäng var mot Växjö.

– Konstantin Komarek svarade under förra säsongen för 27 poäng på 52 matcher i Karlskronatröjan. I Malmö denna säsong har han gjort sex poäng på de sju inledande matcherna, vilket innebär att han leder den interna poängligan.

– Efter lördagens 5-1-seger mot Örebro har skåningarna klättrat upp på en andraplats i tabellen.

– Beroende på hur det går under torsdagen kan något av lagen kräva revansch redan på lördag - då det bjuds på ett returmöte i Skåne.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHMIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.