Hemma
Malmö
MIF
Borta
Växjö
VLH

Malmö tog revansch i ny målsnål drabbning

13 oktober 2018 20:45
#MIFVLH

Det var mållöst i drygt 36 minuter innan Växjö inledde målskyttet. Malmö Redhawks ville dock annat och kunde revanschera sig efter förlusten i Vida Arena senast. Skånelaget vände i den tredje perioden och till slut kunde plocka med sig samtliga tre poäng.


Returmötet mellan Malmö Redhawks och Växjö Lakers inleddes med en period som inte bjöd på särskilt många vassa målchanser. Den klaraste möjligheten fick hemmalaget i en snabb kontring när Frederik Storm avslutade ur snäv vinkel men Viktor Fasth bjöd på en elegant sidledsförflyttning innan han fångade in trissan i plockhandsken.

– Första tio kommer vi ut riktigt bra. Sedan släpper vi på gasen och de får långa anfall på oss och då blir de giftiga. Andra tio är det mycket som kan bli bättre, summerade Växjös Erik Josefsson till C More efter den första perioden.

I mittenakten i Skåne kom till slut matchens första fullträff och det av gästande Växjö. I ytterligare en period med relativt få klara målchanser hittade till slut Joel Persson fram till Liam Reddox som visade prov på styrka när han tryckte sig in framför Alsenfelt innan han skickade in pucken i nät.

– Jag tycker att vi spelar en hyfsad bra match, men gör det lite komplicerat från egen zon. Vi måste ha mer trafik framför mål. De har en jäkligt bra målvakt, så det gäller att vi skymmer honom och tar mer skott från blålinjen, kommenterade Malmös Konstantin Komarek till C More. Komarek som fortsatte vara Malmös mest aktiva pjäs i offensiven.

"En frustrerad match från vår sida"

Motsats till mötet i Vida Arena i torsdags var det Malmö som skulle gå segrande ur striden på lördagskvällen. Hemmalaget växlade upp tempot och kunde knappt elva minuter in i den tredje perioden kvittera, när Jens Olsson tryckte in sitt första mål för säsongen i röran framför Växjömålet.

Gästerna tog sedan kommandot och öste på för att åter sätta sig i förarsätet, men fyra minuter senare var det istället Malmö som gick upp i ledning. På liknande sätt som 1-1-målet var det den här gången Fredrik Händemark som höll sig framme framför Fasth och rakade in 2-1 till skåningarna. Ledningen höll i sig och Malmö kunde inkassera sin sjätte viktoria för säsongen.

– Det kändes som en frustrerad match från vår sida ändra fram till tredje. Där tycker jag att vi är bättre än dem i hela perioden och vänder matchen. I de två första perioderna fokuserar vi för mycket på annat istället för vårt egna spel. Skönt att vi kunde vända det här, summerade Malmös målskytt och lagkapten Fredrik Händemark till C More efter slutsignal.

Se highlights från matchen här.