Hemma
Malmö
MIF
Borta
Växjö
VLH

Malmö söker revansch - ställs mot Växjömuren igen

12 oktober 2018 15:00
#MIFVLH

Linus Fröberg gjorde det enda målet och Viktor Fasth stängde igen. Växjö vann det första mötet med Malmö - på lördagen gör duon upp på nytt i ett Malmö Arena som törstar efter återupprättelse.


Noterbart Malmö

– Skånelaget nollades i Vida Arena på torsdagskvällen. Trots jämnt spel och en stark slutforcering fick Malmö aldrig hål på Viktor Fasth.

– Den som försökte allra mest var Emil Sylvegård. Forwarden sköt hela fyra skott på mål - utan att hitta nätmaskorna.

– Förlusten var Malmös blott andra under ordinarie tid. Laget är kvar som tvåa i tabellen, men jagas av flera konkurrenter. Däribland Växjö som bara är fyra poäng bakom.

– De många skadorna på Malmös backsida har tvingat de kvarvarande namnen att kliva fram. En av dessa är Jens Olsson, som borta mot Växjö spelade mest i hela laget och tog ett stort ansvar.

Noterbart Växjö

Linus Fröberg sköt segermålet när Växjö tog hem torsdagens första rond av detta dubbelmöte. I numerärt överläge i den första perioden mötte Fröberg upp Ortegas fina sidledspassning till 1-0, vilket även blev segersiffrorna.

– Det betydde en hållen nolla in på Viktor Fasths konto. Målvakten stoppade samtliga 23 avslut och byggde på Växjös fina defensiva siffror. På sju spelade matcher har de regerande svenska mästarna endast släppt till nio mål.

– Offensivt lyser dock fortsatt produktionen med sin frånvaro. Tio mål har det blivit för Växjö, som lyckligtvis kan lita till sin trygghet i försvaret. Laget går in till matchhelgen som tabellsjua i SHL.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFVLH och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.