TIK

Brodin och Davidsson tvåmålsskyttar - Djurgården vann målfesten

13 oktober 2018 18:25
#DIFTIK

Seger och tre poäng, men det satt verkligen hårt inne för Djurgården. Trots ledning tre gånger om hämtade Timrå ikapp innan Djurgården på ett kokande Hovet ryckte i slutminuterna.

Djurgården mot Timrå blev en riktigt vild historia och i centrum stod Jonathan Davidsson. Den hemvändande forwarden behövde bara fyra minuter för att frispelas av Alsing innan han elegant lyfte upp ledningspucken i krysset bakom Niklas Svedberg. Timråmålvakten tvingades rensa sin bur bara sekunder senare, när Tom Nilsson hittade luckan i trafiken framför till 2-0 för Djurgården. Så långt hade allt gått Stockholmslagets väg - men matchen skulle ändra riktning flera gånger om.

För efter att ha varit tillbakapressat, utspelat och på väg mot att bli utklassat reste sig Timrå. Med en kvart spelad kastade Marcus Hardegård iväg ett skott som Jeremy Boyce styrde dit reduceringen på. Knappt hade jublet hos gästerna lagt sig innan Filip Hållander bjöds på pucken bakom offensivt mål, friställde Sebastian Collberg och såg kollegan lura bort Adam Reideborn till vad som innebar 2-2.

Avgjorde med tre mål sista nio minuterna

Den tappade tvåmålsledningen hade skapat huvudbry hos Djurgården, men det såg laget till att skaka av sig direkt efter vilan. En puckvinst i egen zon skapade kontringsläge där Daniel Brodin något turligt fick dit 3-2. Hovet gungade på nytt, men satte snabbt firandet i halsen då Alexander Falk direkt efter nedsläpp stack upp till en ny kvittering.

De tidiga målen speglade även en mittperioden präglad av högt tempo och böljande spel. Djurgården tog efterhand över och skruvade i en lång anfallssekvens åt greppet, något som betalade av sig. Med en avvaktande utvisning på Timrå skickade Jacob Josefson upp Djurgården i ny ledning, en ledning som återigen blev kortvarig. Nytt slarv i Djurgårdszonen ledde till en ny puckvinst av Hållander och Ludvig Rensfeldt utjämnade från nära håll.

Siffrorna var därmed 4-4 inför tredje, en period som rivstartade med ett stolpskott av Collberg. Falk var loss i ett friläge kort därpå för Timrå och lagen bytte chanser. Till sist kom också det avgörande rycket och då var det Djurgården som stod för det. Sebastian Strandberg forcerade in ledningen nio minuter från slutet, innan Jonathan Davidsson utnyttjade en omställning och Daniel Brodin avgjorde i öppet nät. Duon blev båda tvåmålsskyttar och Djurgården vann med 7-4.

– Vi måste se över vårt försvarsspel. Vi gör fyra mål på Hovet, det borde räcka till poäng kan jag tycka, menade Timråtränaren Fredrik Andersson i intervju med C More.