RBK

Kaptenen målskytt i Luleås hemmavinst

13 oktober 2018 18:00
#LHFRBK

Luleå tog en behärskad seger över Rögle och reste sig snabbt från nederlaget senast. Defensiven fortsatte att leverera, samtidigt som Niklas Olausson gjorde ett av målen inför hemmafansen.

Försvarsspelet har varit Luleås signum den senaste tiden. I de knappa vinsterna över Färjestad och Djurgården hade laget släppt till totalt ett mål. Nu kom dock laget närmast från en förlust, men hemma mot Rögle var Luleå redo att studsa tillbaka på lördagen.

Niklas Olausson hade bara en minut in en stor dubbelchans, men hindrades då av Justin Pogge. Röglemålvakten var däremot utan chans när Daniel Sondell med 3.52 spelat mötte upp Austin Farleys fina inspel och skickade dit 1-0 för Luleå. Hemmalaget kontrollerade stora delar av den första perioden och var mycket stabila bakåt. Rögle växte visserligen in något, men hade svårt att skapa chanser.

Harju: "Vi gör en bra hemmamatch"

Matchbilden förblev densamma även efter vilan, där Luleå återigen skulle få tidig utdelning. I den sjunde spelminuten tog Oscar Engsund ett avslut från backplats som Niklas Oluasson påpassligt vinklade upp i nättaket. Kaptenens styrning innebar utökat Luleåledning och bakåt utstrålade norrbottningarna fortsatt självförtroende. Pontus Själin och Petter Emanuelsson var varsin ramträff från att fylla på i slutskedet av mittenakten, men 2-0 stod sig.

Det utgångsläget betydde att Rögle var pressat att kliva fram i den avslutande perioden. Skånelaget, som kom till matchen med säsongens första vinst färskt i bagaget, lyckades dock inte alls få till någon forcering. Istället kunde Johan Harju punktera matchen i öppen målbur efter en tam period. Ted Brithén snyggade till siffrorna med en reducering, något som gav Luleå segern med 3-1.

– Jag tycker att vi gör en bra hemmamatch. Vi vänder spelet ganska fort. De kommer hårt, så vi försökte att spela bort två-tre gubbar direkt. Vi lyckades ganska bra med det, summerade Harju insatsen i C More.