Färjestad vann målfest mot Örebro

18 oktober 2018 21:41
#ÖREFBK

Det var ordentlig gladhockey när Örebro och Färjestad bjöd upp på torsdagen. Örebro släppte ånyo in många mål på hemmaplan och gästerna kunde avgå med seger och tre poäng in på kontot. Tre var också antalet assist som Daniel Viksten gjorde mot sin förra klubb.

I en fartfylld förstaperiod bytte lagen chanser med varandra. Varsitt mål blev det också till slut, trots bra av Eero Kilpäläinen och Markus Svensson.

Jesper Olofsson fick ingen kanonträff, men pucken letade sig in i Örebrokassen ändå, via en studs på en handske.

Hemmalaget kvitterade bara ett par minuter senare genom Rodrigo Abols som gjorde sitt första mål för säsongen.

Andra perioden blev ordentligt händelserik rakt igenom. 4:25 in i perioden fick gästerna chansen i numerärt överläge och det behövdes bara en vunnen tekning och ett skott från Jesse Virtanen och en riktningsförändring på vägen fram för att Färjestad skulle ta ledningen på nytt.

– Vi har sagt det, om vi vinner tekning i anfallszon så tar vi pucken mot mål, sa Färjestads Per Åslund till C More.

Anton Hedman kvitterade sedan efter halva perioden, men tre minuter senare satte Joakim Nygård 2-3 för bortalaget. Ytterligare några minuter senare gjorde Linus Johansson 2-4, men Marcus Weinstock avslutade målfesten med sin reducering till 3-4 för Örebro.

Efterlängtad seger för Färjestad

Färjestad utnyttjade Örebros misstag i markeringsspelet i tredje perioden. Mikael Wikstrand gjorde 3-5 och Jesper Olofsson sköt in 3-6 där Eero Kilpeläinen inte hade samma skärpa som i första perioden i hemmakassen. Olofsson blev tvåmålsskytt och Daniel Viksten noterades för tre assist mot sitt gamla lag. Segern var säkerligen extra skön för värmlänningarna som annars inlett säsongen svajigt.

– Killarna ger inte upp utan jobbar hela vägen. Men vi släpper sex mål vilket är alldeles för mycket, det måste vi jobba vidare med, att ta bort de enkla målen emot, sammanfattade Örebros tränare Niklas Sundblad till C More efteråt.