Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Färjestad
FBK

Färjestad vill klättra i tabellen - måste vinna mot Örebro

18 oktober 2018 11:30
#ÖREFBK

Örebro ligger just nu elva med nio inspelade poäng - tätt bakom med endast en poäng mindre jagar ett hungrigt Färjestad. Under torsdagen åker värmlänningarna till Behrn Arena i hopp om att ta sig förbi närkelaget i tabellen.


Noterbart Örebro

Anton Hedman har varit inne på flest mål framåt i Örebro, nämligen sju stycken.

– Det skiljer endast en poäng mellan Örebro och Färjestad i tabellen. Närkelaget ligger just nu elva med nio inspelade poäng med värmlänningarna tätt bakom sig.

– Örebro är, tillsammans med Mora, det lag som vunnit flest matcher efter straffläggning denna säsong - två stycken på åtta matcher.

– Kristian Näkyvä leder statistiken Corsi Forward vilket innebär att han är den spelare som varit inne på flest skott framåt i Örebro, 134 skott på åtta matcher.

Noterbart Färjestad

Fabian Zetterlund svarade för säsongens första poäng under lördagen. Forwarden gjorde ett mål och en assist.

– Jesper Olofsson leder den interna poängligan och har svarat för fyra poäng hittills i form av ett mål och tre assist. Olofsson är även den spelare som skjutit flest skott på mål för värmlänningarna - 26 skott.

– Förra säsongen vann Färjestad två av fyra möten mot Örebro. De två vinsterna var två målkalas, en hemma och en borta, siffrorna skrevs till 7-4 och 6-4.

– Zetterlund har bäst procent i Färjestad när det kommer till PDO och OIG-procent - skottförsök när spelaren är på isen. 19-åringen leder med 14,81 procent, tvåa är Oskar Steen med 13,51 procent.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖREFBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.