Effektivt Djurgården vann, 41 räddningar av Reideborn

18 oktober 2018 21:36
#SKEDIF

Adam Reideborn storspelade i Djurgårdens segermatch borta mot Skellefteå. Han höll nollan trots bombardemang från hemmalaget och framåt utnyttjade stockholmarna sina lägen och vann med hela 5-0.

Skellefteå, utan sin storstjärna Joakim Lindström, satte full fart framåt från start och Djurgården drog på sig två utvisningar i början av matchen. Gästerna trycktes tillbaka, men fredade sitt mål från påhälsning.

Men efter drygt halva perioden, på lagets andra skott på mål, lyckades Daniel Brodin styra in 0-1. Fem minuter senare lirkade så Albin Lundin in 0-2 för ett effektivt Djurgården.

Två nya minuter i spel fem mot fyra för Skellefteå avslutade perioden.

– Vi slarvar för mycket med klubborna så de får powerplay, det kommer straffa sig i längden. Det är kul att göra mål så det betyder mycket, jag njuter av varje sekund jag spelar i Djurgården, sa Albin Lundin till C More.

Gästerna startade den andra perioden med att sätta trean genom Jonathan Davidsson. Det resulterade i målvaktsbyte i hemmalaget och Gustaf Lindvall fick ersätta Mantas Armalis.

"Hittat flera olika sätt att vinna"

Skellefteå försökte och försökte, hade efter två perioder skjutit 30 skott på mål, men Adam Reideborn storspelade i bortakassen.

I tredje tog bränslet slut för hemmalaget och Djurgården kunde panga dit två mål till. Båda kom i powerplay inom loppet av en minut och gästerna kunde sedan defilera hem segern. Adam Reideborn räddade otroliga 41 skott och höll nollan.

– De sköt mycket från början och jag kunde komma in i matchen direkt. Det underlättar lite som målvakt. Vi hade ett grymt boxplay idag och har hittat flera olika sätt att vinna matcher i år, sa målvaktsfantomen Reideborn till C More efter matchen.