• Huvudsponsorer

Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Djurgården
DIF

Superkedjorna gör upp - Skellefteå och Djurgården i kraftkamp

18 oktober 2018 11:30
#SKEDIF

De är ligans mest profilstarka trios. Skellefteå anfört av Möller, Olimb och Lindström gör nu upp med Djurgårdens musketörer Lilja, Josefson och Brodin. Semifinalreprisen i norr blir en match kantad av offensiv briljans.


Noterbart Skellefteå

– Laget slog i vårens SM-slutspel ut just Djurgården i en rafflande semifinalserie. Skellefteå, som gick in till slutspelet som något av en underdog, slog tillbaka Djurgården med 4-2 i matcher och nådde ytterligare en final.

– Den här säsongen har inletts lovande av västerbottningarna. På de åtta första matcherna har det blivit fem vinster, men senast gick Skellefteå på pumpen.

– Bortamötet med Mora slutade nämligen i förlust via 2-3 efter straffar. Målen där gjordes av nyförvärvet Robin Alvarez och Oscar Möller.

– Just Möller är en av tre länkar i Skellefteås nya fruktade förstaformation. Tillsammans med den ständiga poängmaskinen Joakim Lindström har Möller den här hösten fått sällskap av Mathis Olimb, som snabbt hittat rätt i centerrollen.

Noterbart Djurgården

– Om Möller, Olimb och Lindström är Skellefteås offensiva vapen har Djurgården sin egen supertrio att kontra med; Jakob Lilja, Jacob Josefson och Daniel Brodin.

– Trion har varit fullständigt lysande genom SHL-upptakten. På åtta matcher har kedjan samlat ihop makalösa 35 poäng, där Lilja är allra bäst med sina 13. Det ger en förstaplats i SHL:s poängliga och SHL.se har publicerat en färsk intervju med Djurgårdens nyförvärv.

– I helgen som gick blev det seger över Timrå i en riktig kioskvältare. Lagen bytte både mål och chanser vilt och Djurgårdens seger landade vid 7-4.

– Två av målen gjordes av Jonathan Davidsson. Återvändaren utnyttjade dubbla frilägen och har presenterat sig på nytt i Djurgårdströjan.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEDIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.